Een Haagse catfight

Begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd. De volgende tekst is niet door mij gnuivend geschreven. Want als het om vrouwenemancipatie of feminisme gaat heb ik nooit mijn gelijk de andere kant op gezocht. Ik vond het allemaal best, maar ik wilde het wel zien voordat ik iets van de toegevoegde waarde van dat bijna heilige geloof kon erkennen. Niet dat ik het bestaan van een glazen plafond ontkende en natuurlijk was die apenrots die de top van het bedrijfsleven, wetenschap en ambtenarij was, een typisch mannenverhaaltje. Maar om meteen met de bewering mee te gaan dat als dat glazen plafond maar eenmaal geslecht was en vrouwen ook de hoogste managementfuncties zouden bekleden, dat dan alles voor iedereen beter zou worden en daarmee botertje aan de boom was, dat was voor mij een brug, misschien wel twee en drie bruggen te ver. Omdat vrouwen ook net mensen zijn, dus dezelfde kwaliteiten, maar ook feilen en gebreken als mannen hebben. Waardoor een verbeterd arbeidsklimaat en een beter presterend bedrijfsleven onder hun supervisie en met een grotere inbreng van vrouwen aan de top dus echt niet zo zeker zou zijn. Althans dat was mijn donkerbruine vermoeden, en voelde ik ook aan mijn theewater.


En zeg maar eens dat mijn aarzelingen niet terecht waren. Want zie het bedroevende presteren van een bedrijf als Post NL onder de leiding van een vrouwelijke ceo. Wat geen incident blijkt, want zelfs in treurigheid overtroffen wordt door het cat fight dat zich momenteel aan het ontwikkelen is op het Haagse Binnenhof met nota bene drie vrouwen als de hoofdrolspeelsters. Een strijd die zo ruw en heftig is dat het er haast op lijkt dat deze drie dames elkaar hartgrondig de tent uit vechten. Wat dan ook nog eens gebeurt op een wijze die de heren der schepping hen niet na zullen doen. Want willen die over het algemeen elkaar best met open vizier tegemoet treden, zonder er overigens een verheffender schouwspel van te maken, wat de dames Bergkamp, Arib en Roos er qua gemeenheid en achterbaksheid van maken, tart elke verbeelding. Met als resultaat voor dit moment de geweldige deuk die het al danig geslonken vertrouwen in de politiek dankzij hen nog eens extra krijgt. En dat terwijl zo nadrukkelijk door met name feministen was beloofd dat vrouwen alles anders en beter zouden doen en maken. Dank je dus de koekoek, zeg ik diep beschaamd door deze afgang zonder ook maar een seconde in mijn vuistje te lachen. Omdat ik veel liever ongelijk met mijn aarzelingen had gekregen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een Haagse catfight

  1. Marga zegt:

    Wat een ellende met die vrouwen, wat een misselijkmakend gedoe….Ik ben het helemaal met je eens Rob, vrouwen zullen moeten leren wat besturen is, ze moeten daar de ruimte voor krijgen, maar ze zullen wel de bescheidenheid moeten hebben dat het een vak is en de juiste mentaliteit vereist. Ik ben zoals je weet zelf vrouw, maar herkende al bij mijn kleine kinderen, dat meisjes nogal eens stiekem gedrag vertonen om hun gelijk te halen…..Overigens is het met mijn kinderen heel goed gekomen, maar laten we er niet om heen draaien, vrouwen gebruiken nog vaak een wat geniepiger wapen dan mannen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s