Een fout WK

Zo vreemd is het eigenlijk niet dat ik tot nu toe nog geen letter of millimeter aandacht heb besteed aan het WK Voetbal in Qatar. Want noem het maar geen non-evenement. Voetbal in de woestijn en dan ook nog eens ergens in november, december. Je moet werkelijk verblind zijn door het geld om zo’n apert foute aanwijzing te doen. En dat was de FIFA dus overduidelijk, toen het op het cruciale beslismoment nog alleen maar de oliedollars voor ogen leek te hebben. Hoe haal je het anders in godsnaam in je hoofd? De Noord- of Zuidpool of de Hebriden dan wel Madagaskar hadden nog meer voor de hand gelegen en waren waarschijnlijk nog geschikter voor zo’n toernooi als de zandbak die een land als Qatar is, dat bovendien geen enkele traditie op voetbalgebied heeft laat staan affiniteit met die sport. Dus wat moeten we dan met deze vorm van gekte die zelfs de bekende adverteerders en sponsors van Oranje nog niet heeft bereikt? Kun je meteen nagaan hoe dat WK leeft, in de weg als het ook nog bij ons in Nederland wordt gezeten door Sinterklaas en de Kerst.


Om het maar eens op zijn Limburgs te zeggen, moeten de FIFA-bonzen, met Blatter voorop, wel de kop los hebben gehad toen ze hun toernooi gunden aan een land dat in geen enkel opzicht voldoet aan de gangbare sportieve en ethische waarden en dus bijvoorbeeld niet terugdeinsde voor vormen van eigentijdse slavernij om haar aanwijzing vooral waar te kunnen maken. En tot op de dag van vandaag blijken de Qatarese officials en hoogwaardigheidsbekleders nog altijd niet van zins om met de eisen van de moderne tijd in de pas te lopen of daar ook maar enig gevoel of begrip voor op te brengen. Want het schofferen van andersgeaarden dan wel het wegzetten van vrouwen als tweederangs blijkt er nog altijd business as usual en aan de orde van de dag te zijn. Rest daardoor de vraag wat een Nederlands elftal daar in Qatar eigenlijk te zoeken heeft. En als daar dan toch geen antwoord op komt of niet gegeven mag of kan worden, dan blijft logischerwijs voor mij als enige conclusie over dat dat hele evenement dus voor mij niks gedaan is en dat ik het hier gewoon dood ga zwijgen, in de stille hoop dat velen mij hierin zullen volgen. Want wat moeten we er anders mee?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een fout WK

  1. Mack zegt:

    Maar wat vond je van Blatter die na het opstrijken van vele miljoenen en nu uit functie zegt dat dit niet had gemogen? Corrupter zul je ze niet snel vinden lijkt mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s