Open Brief aan Clasina

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Dus heb ik vanochtend maar meteen een mail gestuurd naar de winnares van de gemeenteraadsverkiezingen in mijn gemeente Beekdaelen, de fractievoorzitter en lijsttrekker van Groen Links, mijn dopsgenote Clasina Debets. Met de bedoeling om een dossier dat al vijf jaar aansleept, weer nieuw leven in te blazen. Vandaar deze Open Brief:


Dag Clasina!


Allereerst van harte proficiat met het fraaie resultaat dat Groen Links tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad van Beekdaelen heeft mogen boeken. Een prachtige prestatie en een succes dat jullie verdiend hebben en dat jullie ook gegund wordt. Omdat er keihard voor is gewerkt. Maar dat tegelijk tot nog meer verplicht, nu er zoveel meer vertrouwen aan jullie als volksvertegenwoordigers is gegeven. Waarmee ik als vanzelf uitkom bij het onderwerp dat ik graag onder jouw aandacht wil brengen, te meer omdat jij in Schimmert woonachtig bent, waardoor de door mij aan te snijden kwestie voor jou waarschijnlijk herkenbaarder is. Even voor jouw helderheid. Ik woon sinds 1976 aan de Bekerbaan in Schimmert en ik heb in alle jaren sedertdien door de toegenomen welvaart en gegroeide economische bedrijvigheid de verkeersdrukte op die Bekerbaan zien toenemen, met name de laatste tien jaren explosief. Met als gevolg een groeiende verkeersdruk en logischerwijs voor aanwonenden een alsmaar stijgend ongemak. Denk daarbij onder andere aan veiligheid, geluidsoverlast, fijnstof, etc. etc. Het kan dan ook geen verwondering wekken dat de in 2017, 2018 door de toenmalige gemeente Nuth aangekondigde reconstructie van Klein Haasdal en de Bekerbaan bij mij in goede aarde viel. Er zouden diverse vliegen in een en dezelfde klap worden geslagen. Wateroverlast, verkeersveiligheid, geluidsoverlast zouden tot het verleden gaan behore
n.


Er werden diverse sessies belegd, waarin gemeente en aanwonenden met elkaar in gesprek konden gaan. De democratie leek te gaan zegevieren, zeker toen met de nodige voortvarendheid de reconstructie van een deel van Klein Haasdal werd aangepakt. Het resultaat mocht er zijn en ziet er nog altijd prijzenswaardig uit. Echter, daar is het wel bij gebleven. Want op dat onzalige moment is er een kink in de kabel opgetreden, is de reconstructie gestokt. Hetgeen veroorzaakt moet zijn door de gemeentelijke herindeling, het ontstaan van Beekdaelen.. Want nadien is er daaromtrent nooit meer iets vernomen afgezien dan van een eenmalig optreden van burgemeester Geurts, bij welke gelegenheid hij geduld van ons als belanghebbenden vroeg. Hoewel geduld een schone zaak is, wordt een wachten gedurende twee jaar toch wat lang, zeker als bij voortduring blijkt dat elders in Beekdaelen wegreconstructies aan de orde van de dag zijn. En dat terwijl de urgentie van de problematiek met betrekking tot de verkeersafwikkeling op de Schimmertse Bekerbaan er niet minder op wordt. Reden waarom ik jou erom vraag om dit dossier, dat voor mijn gevoel langzamerhand onder het stof dreigt te verdwijnen, weer eens nieuw leven in te blazen en het zover te krijgen dat de reconstructie van de Bekerbaan nu eens eindelijk ter hand wordt genomen. Ik zou je er heel erg erkentelijk voor zijn.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s