Het circus dat corona heet

Zijn we in ons land na bijna twee jaar corona langzamerhand collectief zo aan het doordraaien dat de gezamenlijke val in het ravijn welhaast onvermijdelijk is? Geeft de stand van het land niet de aanleiding tot een dergelijke vraagstelling en overpeinzing tegelijk? Aan besturen wordt er namelijk niet meer gedaan. De angsthaas regeert, leidt, besluit en geeft richting bij de gratie van consultaties en gewenste antwoorden. De nationale zender is afgestemd op de golflengte met ketelmuziek, waarop dus slechts het geluid van een Poolse landdag te horen is. Wat van gemurmel en geroezemoes naar niets gaat en daarom zowel alles als nul oplevert. Het resultaat is beleid en besluitvorming die alle kanten op gaat en daarmee elke mening versterkt en bevestigt zonder dat er ook maar iets helder wordt. Is het dan gek dat het vertrouwen in de regering en de overheid tot een nulpunt daalt zoals nu overduidelijk en ook nog eens terecht gebeurt met betrekking tot het coronabeleid. Een rode draad, een rechte lijn is niet meer te ontdekken, maar ook onvermijdelijk als alles en iedereen zijn zegje mag doen en dat ook naar hartenlust doet. Is het niet van tevoren, dan toch wel achteraf in de vorm van het luidste protest. Want baat het niet, schaden doet het zeker niet. Dat is de heersende mening en de vaderlandse cultuur onder de hand wel geworden.


Waarbij het van kwaad tot erger en dwazer daardoor gaat. Want de remmen lijken in Nederland echt los te gaan doordat kennelijk niemand meer iets weet, dus iedereen dan maar blaat om voor het eigen belang op te komen. Met als krankzinnigste uitwas dat de medische wetenschap blijkbaar ook niet meer serieus genomen wordt, nu het zover is gekomen dat familie, vrienden in debat menen te kunnen gaan met medisch specialisten en verpleegkundigen over de wijze waarop een door corona getroffen familielid behandeld zou moeten worden. Met Wikipedia als de autoriteit die alles weet en bepaalt, zodat dus ook het idee kan post vatten dat vaccinatie tegen corona tot onvruchtbaarheid leidt. Logisch dat dat de vraag oproept wat het voor een stakkers zijn die zulke larie geloven. En hoe kan het dat jarenlange studie en hoog specialistische kennis zo gemakkelijk ontkend en terzijde worden geschoven? Wat is er met mensen toch aan de hand dat ze blindelings in onwaarheden en je reinste fantasie geloven? We zijn collectief de weg kwijt met en dankzij een regering die het niet weet en het volk en de zorg aan zijn lot overlaat. Inderdaad, omdat al te goed buurman’s gek is geworden. Zou het daarom niet wijzer zijn om eens naar de Belgen, Duitsers, Fransen en Italianen te kijken. Gewoon, om te kijken hoe zij beleid maken en toch de rust weten te bewaren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Het circus dat corona heet

 1. Mack zegt:

  Nederland heeft wel een hoge vaccinatiegraad, volgens mij hoger dan Frankrijk, Duitsland, Italie en iets lager dan Belgie. Hoe verklaar je dat dan?

 2. Dhyan zegt:

  Coronavaccinatie annex anticonceptiepil, hoe mooi kan het zijn.

 3. Dhyan zegt:

  Ik heb maar één onbeantwoord gebleven prangende vraag en die is kun je met een verkregen Coronavaccinatie drager zijnde van het virus Corona anderen met Corona besmetten?

  • Dhyan zegt:

   Nu dat het geval blijkt te zijn wat hebben vele van de beperkende maatregelen dan eigenlijk nog voor een zin? Een gevaccineerde coronadrager is even besmettelijk als een niet gevaccineerde. Hij wordt er alleen minder ziek van.

 4. robschimmert zegt:

  Blijft het feit staan dat het overgrote deel van de ziekenhuiscapaciteit nu opgeeist wordt door al die niet – gevaccineerden, die aldus de reguliere zorg voor ernstig zieken frustreren en belemmeren. Hoe redelijk is dat nog, als er willens en wetens geweigerd is om zich te laten vaccineren?

  • Dhyan zegt:

   Je zou je ook kunnen afvragen waarom de IC capaciteit (waar Corona patiënten geacht worden te verblijven) niet exponentieel met de toename van Corona patiënten is toegenomen. Leegstaande kantoorpanden zouden als IC’s kunnen worden ingericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s