Zaterdagse wederwaardigheden

Mijn zaterdagse wederwaardigheden kennen als constante de oplossing van de sudokumix van de Volkskrant . Voor de lol, maar ook voor een goed doel, namelijk om mijn brein vooral lenig en kwiek te houden, stort ik mij daar altijd zo’n anderhalf uur op. Met wisselend succes. Want een op de vier keer ontspoor ik en loop dan vast, waarna ik aangewezen ben op het exemplaar van mijn lief om vervolgens steevast de juiste sleutel te vinden. Vaste prik en steeds hetzelfde begin op zaterdagen. Behalve vandaag waarop de Olympische wielerwedstrijd voorrang kreeg en de terechte winnaar in de persoon van de Equadoriaan Richard Carapaz. Het levend bewijs dat die wielersport in nog geen twintig jaar een echte mondiale betekenis heeft gekregen. Wat de titel van Carapaz alleen maar meer waard heeft gemaakt. Genoten, en ook nog eens met volle teugen.


Wat het goede tegenwicht was tegenover de zorg en lichte ergernis die zich van mij meester maakte toen ik zag dat het volgende groen in mijn gezichtsveld plaats moest maken voor beton en grint, omdat het kennelijk zo onderhoudsvriendelijk is. Opnieuw dus een voortuin naar de haaien. Reden genoeg om des te zorgvuldiger met het nog aanwezige groen te zijn en met volle overgave een taxushaag bij mijn lief weer de haar passende proporties terug te geven. Een lichte inspanning met een maximaal resultaat. want een grote bevrediging. En wat is het nou voor een moeite? Dus is de beloning zo voor de hand liggend. Iets voor de lekkere trek. Geen vlaai, maar het beste verse fruit, de kilo kersen die in Klimmen bij Jo en Monica Schaepkens wordt gehaald. In deze tijd van het jaar de echte ‘place to be’ in Zuid-Limburg. Alsof de tijd van vroeger daar weerom kwam, zo storm liep het er en kwam dat gevoel van die aloude gelukzaligheid naar boven. Zodat het kind in mij weer even wakker werd en ik aan mijn oren links en rechts twee kersen hing. Als om de zaterdag van toen nog eens te vieren.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s