Over een andere boeg

Na zoveel jaren – zestien, zeventien bijna – begon het steeds bezwarender te worden om elke dag weer iets ergens van te vinden. Om een mening over iets te hebben, om die ook nog op een gepaste wijze te formuleren en vervolgens in een logje te gieten. Dat moeten werd meer en meer een knellende band, een harnas dat mij alsmaar slechter ging passen. Want had ik nog wel zo’n zin om over van alles nog wat te blijven vinden? De doodlopende wegen namen alleen maar toe. Waardoor de conclusie zich meer en meer opdrong dat dat soort schrijverij, die polemiek, mij niet meer paste, niet meer hoorde bij de wijze waarop ik in het leven sta noch spoorde met de mate waarop ik dat leven tot mij neem.


Zodat het logischer is dat ik het over een wat andere boeg gooi en meer over mijn leven en mijn ervaringen vertel en dat met anderen zal trachten te delen. Omdat daarin genoeg bijzonderheden en details begrepen zijn welke de moeite van het vermelden waard zijn, want laten zien hoe gevarieerd een levensavond, als dat woord gebruikt mag worden, kan zijn. Waarom zouden zulke wintervertellingen – mag ik ze zo gaan noemen? – niet de moeite waard zijn? En als er dan toch ergens wat van gevonden moet worden, dan is er nog tijd en gelegenheid genoeg om een opinie ten beste te geven en te laten horen. Omdat vrijblijvend leven eenvoudigweg wat mij betreft dus niet bestaat, voor mij in elk geval niet is weggelegd.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s