Sprekend strontvliegen….

Er is een schrijvend en sprekend mensensoort dat zich de pretentie en status aanmeet om op weetikwat commentaar te leveren. Wat natuurlijk mag, als het hout snijdt en ook wat oplevert. Maar dat lijkt te veel gevraagd van dit soort dat alleen maar bestaat om gezien en gehoord te worden en om reuring te maken, dus zoveel mogelijk mensen op de ziel te trappen, te schofferen. Of gewoon belachelijk te maken. Omdat dat hun bestaan kennelijk nog zin geeft. Want verder druipt de hopeloosheid natuurlijk met bakken af van lieden die de naam van Roosmalen of Derksen dragen. Hoe morsig en treurig je wel kunt zijn, wordt door hen bij herhaling bewezen. Met dan nu de wat hen betreft volmaakte onderbroekenlol die gewijd was aan het Limburgs overstromingsdrama en al het bijbehorend menselijk leed. Want niet gehinderd door enige kennis en des te meer gevoed door onnozel vooroordeel moesten de vlaaien en het carnaval natuurlijk weer door hen van stal gehaald worden om aan hun onbenul nog diepgang te geven.


In feite zielig en kinderlijk als het niet zo kwaadaardig en schofterig was. Daarom des te beter dat hun morsigheid en treurigheid alleen maar wortel schiet in de onzaligheid van Wijde Wormer en Grolloo. Hoewel het bijna ondenkbaar is dat hun laagste allooi zelfs daar zijn draai mag vinden. Want zo gek zou het nog niet zijn als ze in die oorden, waar ze zich terugtrokken met hun chagrijn, ook gemist kunnen worden als kiespijn. Je bent immers een geweldige proleet en klootzak tegelijk als je je vrolijk maakt om het Limburgs leed en het bestaat om een half miljard euro schade, 2300 beschadigde woningen en de 700 Valkenburgers die hun woning verloren een kleinigheid te noemen. Om er ook nog ‘eigen schuld, dikke bult’ aan toe te voegen. Geen mens zit toch op die overtreffende trap van hufterigheid die belichaamd wordt door die van Roosmalen en Derksen, ook maar een seconde te wachten. Een klap voor hun kop – liefst zo hard mogelijk – zou hun lot moeten zijn. Precies zoals je dat ook met strontvliegen doet, van die beesten, waar je alleen maar last van hebt en die je helemaal niets brengen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Sprekend strontvliegen….

  1. Mack zegt:

    Welke van Roosmalen?

  2. van Poecke zegt:

    Allebei nare kerels, ik zet radio of teevee uit, als ik hun kop zie verschijnen. Heb je deze column ook gestuurd naar de krant, die nog zo dom is die hufterigheid te publiceren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s