Balans van een Tourprognose

Het ziet er inderdaad best curieus uit om direct na de prognose van de Touruitslag de feitelijke evaluatie ervan te lezen. Het zijn waarachtig bijzondere tijden die zich ook nog eens weerspiegelen in de verhouding tussen mijn voorspelling en het eindklassement van de Tour de France. Want vijf goed – Pogacar, Carapaz, Kelderman, Mas en Uran – zou normaal gesproken door mijzelf ervaren worden als een meer dan behoorlijke beurt, afgezet tegen wat ik er andere jaren meestal van terecht bracht. Dan mocht ik mij vaker al tevreden stellen met een getal van vier juiste voorspellingen. Des te merkwaardiger is het daarom dat ik met de uitkomst van mijn Tourprognose 2021 dat tevreden gevoel juist helemaal niet heb. Waarschijnlijk omdat een veel beter resultaat, met zeven of acht goed, achteraf bezien zo binnen handbereik leek. Want ga maar na. Vier deelnemers die ongezien en bijna zeker goed konden zijn voor een top tien – klassering, waren bij het opmaken van de definitieve rekening in Parijs in geen velden of wegen in de bovenste regionen van het algemeen klassement te bekennen.


Of uitgevallen of ver achterop geraakt door stomme pech. Wat zowel voor Primoz Roglic als Richie Porte, Geraint Thomas en Jakob Fuglsang gold, die stuk voor stuk slachtoffer werden van grote valpartijen in het begin van de ronde van Frankrijk en daardoor hun kansen op successen verloren zagen gaan en daarmee mijn uitzicht op een historisch goede prognose frustreerden. Zonder mijn jaarlijks plezier in die Franse ronde overigens te bederven. Want wat heb ik weer genoten. En waren er weer niet smaakmakers genoeg? Want uitzonderlijk waren de prestaties van Pogacar, Mollema, Cavendish en Wout van Aert bepaald wel. En wat te zeggen van het optreden van Mathieu van der Poel, bij wie het geel als gegoten leek te zitten, dus een belofte voor de toekomst inhield. Laten we het daar voor dit jaar op houden, terwijl ik tegelijkertijd weet dat zes of zeven goed te doen moet zijn. Wat dus mijn belofte, prognose voor de Tour van 2022 is. Daar mag mijn lezer mij aan houden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s