Mijn Tourprognose 2021

Het is elk jaar om deze tijd een vaste prik en de klok kan er gelijk op gezet worden dat er aan de vooravond van de start van de Tour de France hier van mijn hand een prognose van het eindklassement verschijnt, zoals dat drie weken later na meestal 21 etappes naar mijn verwachting in Parijs opgemaakt zal worden. Die voorspelling kan eigenlijk nog het beste beschouwd worden als de verzilvering van de voorpret die zich altijd weer van mij meester maakt gedurende de twee, drie weken die vooraf gaan aan het Grande Depart. Waar dus ook dit jaar weer onverminderd bij mij sprake van was ondanks een ogenschijnlijk wat vlakker en minder opwindend etappeschema, waarin niettemin toch genoeg hoogtepunten zijn opgenomen om reikhalzend naar uit te kijken. Neem alleen al een elfde etappe waarin de Mont Ventoux twee maal beklommen moet worden en waarvan dus verwacht mag worden dat daar de mannen van de jongens gescheiden zullen worden. En wat de Tour verder interessant genoeg maakt, is het vooruitzicht van het vervolg van de Sloveense broederstrijd tussen Roglic en Pogacar, waartoe in de Tour van vorig jaar al een spectaculaire aanzet werd gegeven.


Plus de omstandigheid dat Ineos Grenadeers zich zonder twijfel in dat titanengevecht zal willen mengen met de uitzonderlijk sterke ploeg die zij aan de start brengt en waar de ambitie vanaf spat om de lijn van het voortdurend succes in het voorseizoen ook in de Tour door te trekken. Voorwaarden genoeg dus om deze sportieve strijd op het hoogste niveau vanaf het puntje van de stoel ademloos te volgen en vooral te zien welk resultaat daaruit in Parijs rolt. Volgens mijn taxatie zal de toptien van het algemeen klassement aan de finish in Parijs op 18 juli er als volgt uit zien:


1 Roglic (Slov) 2 Pogacar (Slov) 3 Carapaz (Eq) 4 Thomas (GB) 5 Kelderman (Nld) 6 Lopez (Col) 7 Porte (Aus) 8 Fuglsang (Den) 9 Uran (Col) 10 Mas (Sp)


En uiteraard heb ik net zo als andere jaren ook een zogenaamde ‘dark horse’ op het oog, een renner die wel eens danig zou kunnen verrassen. Welnu, dat is dit jaar de Brit Tao Geoghegan Hart, die zo maar ook onverwacht een plaats in de top van het algemeeen klassement zou kunnen opeisen. Gelukkig ben ik geen profeet die brood eet, maar die het natuurlijk wel graag bij het rechte eind wil hebben. Vandaar dat ik benieuwd ben of ik met mijn prognose nou eens die niet te slechten drempel van ‘vijf goed’ kan overschrijden. Op 19 juli zal blijken of die stille hoop bewaarheid wordt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Mijn Tourprognose 2021

 1. Dhyan zegt:

  Ik blijf het een vreemd belangstelling vinden, evenals voetbal trouwens.

 2. Mack zegt:

  Dumoulin is er niet bij?

 3. Mack zegt:

  Op dit moment heb je er 5. Wat ik al knap vind.

 4. Dhyan zegt:

  Nog twee nachtjes slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s