De eeuwig durende sportzomer

De sportzomer van 2021 die met zoveel commercials en overspannen enthousiasme is aangekondigd, is maar net begonnen of ze lijkt nu al een eeuwigheid te gaan duren. Of heet de opdiening van de karrevracht van voetbalwedstrijden de voorziening in een alom veronderstelde kijkbehoefte? Turkije – Wales of Zweden tegen Slowakije. Wie is er zo zwak bij het verstand om naar dat soort wedstrijden midden op de dag te gaan zitten kijken? Nog afgezien van het feit dat het welhaast niet te verklaren is dat zulke wedstrijden worden uitgezonden, althans in andere landen dan die welke rechtstreeks bij zo’n wedstrijd betrokken zijn. En om het nog schrijnender en onbegrijpelijker te maken blijkt geen wedstrijd het zonder een voor – en nabeschouwing te kunnen. Wat zoveel betekent dat vanaf een half uur voor het beginsignaal een aantal deskundigen zijn licht laat schijnen op de beide ploegen en zich bijvoorbeeld te buiten gaat aan bespiegelingen over opstellingen, te volgen tactieken, de sterkten en de zwakten en niet in de laatste plaats over verdere kansen en waarschijnlijkheidsberekeningen.


Een half uur is daar zo mee gevuld zeker als dat soort beschouwingen over gelaten wordt aan het soort ingewijden dat maar wat tevreden is over zichzelf en met name inzicht, expertise en deskundigheid graag aan de man brengt, onder het motto “zie mij weer eens lekker shinen”. Want waarom zou je anders zo graag in zo’n tv-studio moeten willen figureren? Om achteraf je gelijk ook nog eens breedvoerig te kunnen halen? En dat altijd weer vermenigvuldigd met de factor drie. Omdat die ene mening geen mening is, maar echt wat voorstelt als ze uit drie monden komt en even zovele malen herhaald wordt. Met als uiteindelijk doel dat de zendtijd zich vult. Want daar gaat het in feite gedurende die eeuwig durende sportzomer om, waarbij het er waarachtig op lijkt dat het verder niet uitmaakt hoe. Alle gepraat eromheen, ervoor en erna voegt namelijk niets toe, helemaal niets aan de verslaggeving van wedstrijden die in het gros van de gevallen niet aan de orde zijn en er ook niets toe doen. Dus beschouw het maar als niks maal niks. Met als resultaat helemaal niks en een eeuwigheid waaraan, zoals het zich nu al laat aanzien, maar geen einde komt. Ik bedoel de sportzomer van 2021.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

Een reactie op De eeuwig durende sportzomer

  1. math zegt:

    Maar die bn-ertjes moeten toch ook ons belastinggeld iedere maand bijgeschreven krijgen en hun
    onkosten vergoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s