Het oeverloos gepraat……

Het zou me echt verbazen als ik op dit moment alleen sta met een bepaald gevoel dat steeds meer bezit van mij begint te nemen. Het is nog niet eens iets van ongemak dat bij mij opspeelt. Noem het eerder een vorm van lichte ergernis dat zich vermengt met wat ongeduld. Want eigenlijk begin ik zo langzamerhand wel genoeg te krijgen van de coronacrisis en met name van alles dat daarmee in Nederland gepaard lijkt te moeten gaan. Even de kaarten op tafel. Met alle beperkingen waaraan ik door het coronavirus onderworpen word, kom ik probleemloos uit de voeten. Het is een kwestie van aanpassen naar de gewijzigde omstandigheden, omdat de nood van de situatie nu eenmaal de wet breekt. Meegaan is wel zo verstandig en draagt voor mijn gevoel meer bij tot mijn en ieders gezondheid en welzijn dan met de pet naar het opvolgen van de regels te gooien.Want dat levert per saldo heel weinig op. Natuurlijk is het leven schraler en saaier geworden en is de kring en het gebied waarin je leeft, stukken kleiner geworden. Dus zit er niets anders op dan om je in die context bezig te houden en te amuseren. Met een goed boek bijvoorbeeld, of Netflix, een flinke wandeling of een autotocht naar die plek waar je altijd al naar toe had willen gaan. Op die manier is het leven nog best heel goed te leven en bovendien vol te houden door de wetenschap dat aan de huidige situatie het begrip eeuwigheid niet is verbonden. Tot zover eigenlijk niets aan de hand en kom ik mijn tijd gelukkig gemakkelijk door.


Ware het niet dat ik mij toch in een enkel opzicht danig voor de voeten gelopen voel. Op een manier die met de dag meer begint te vervelen en de ergernis alsmaar meer doet opspelen. Te meer omdat er niet aan te ontkomen valt. Of je moet krant, telefoon en tv de deur uit doen en als een halve kluizenaar gaan leven om aan het voortdurende gepraat en geredeneer over de coronacrisis te ontkomen. Want dat gaat nu al zo’n tien maanden lang zo, dag in, dag uit, met telkens weer andere items en issues die actueel zijn en waar klaarblijkelijk Jan, Piet en Klaas geacht worden om een mening over te geven. Zonder dat er grote verschillen in al die opinies te ontdekken zijn. Journaals en praatprogramma’s en actualiteitenrubrieken vullen zich er ongegeneerd mee, vermoedelijk in de veronderstelling verkerend dat de nieuwshonger van de burger onuitputtelijk is. Ongeacht of het nou over de vaccinaties gaat, of over virusmutanten, of over mondkapjes, de avondklok, het grootschalig testen. Het wordt allemaal uitgemolken tot er geen smaak of kraak meer aan zit en elk woord, idee, gedachte of mening die daarover uitgesproken wordt, linea recta mijn neus uitkomt, als ik er al niet van moet overgeven. Zo genoeg heb ik inmiddels van die stortvloed die ik dagelijks over mij heen krijg en die ik als de grootste pestilentie van deze coronacrisis beschouw. Dat constante gelul dat mij doet uitkijken naar het einde van die coronatijd en dat mij zwaarder valt dan welke beperking of maatregel ook.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

3 reacties op Het oeverloos gepraat……

 1. Marga zegt:

  Radio vier of de Belgische klassieke zender weren bij mij al een poos een teveel aan berichten. Ik beperk de nieuwsberichten, doe mijn spelletje wordfeud en lees opeens weer ……
  Is ergernis toch ook niet een weggeduwde ergernis over onze beperkte vrijheid. We moeten ook wel erg begripvol zijn……

 2. Mack zegt:

  Ik volg Maurice de Hond op Facebook. Ik vind dat de man best goede punten heeft. Er komt altijd een live interview op facebook met hem, wekelijks, en dan zitten ze inderdaad oeverloos een uur lang de coronapandemie door te nemen. Na zoveel keer begint het totaal z’n uitwerking te missen. Ze zijn ook verworden tot twee roependen in de woestijn. Niet eens roepende eigenlijk. Het is verworden tot een totaal zinloos interview, met 100 alternatieve oplossingen waar niemand meer naar luistert. En dat is best jammer, want ik ben ervan overtuigd dat hij sommige dingen echt beter ziet dan het kabinet.

 3. math zegt:

  Ik heb het er ook helemaal mee gehad. Hoe moet het dan verder, wanneer na het inenten geen Corona nieuws te melden is en Trump uit beeld is gegleden. Krijgen we dan uit ten treuren te horen hoe we de miljarden uitgaven weer moeten compenseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s