Tien van Toen – 705 –

Vijfentwintig jaar geleden beleefde Nederland de hoogtijdagen van de paarse kabinetten onder leiding van Wim Kok, de kabinetten die er volgens Pim Fortuyn een rotzooitje van hadden gemaakt, de puinhopen van Paars in het leven hadden geroepen. Toch goed om nog eens na te gaan welke klunzen van ministers zich aan deze vorm van wanbestuur hadden schuldig gemaakt, als Fortuyn tenminste geloofd moest worden. Tien bewindslieden uit het eerste paarse kabinet onder Wim Kok waren:


Hans van Mierlo Buitenlandse Zaken) – Joris Voorhoeve (Defensie) – Gerrit Zalm Financien) – Hans Wijers (Economische Zaken) – Jo Ritzen (Onderwijs) – Jan Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) – Ad Melkert (Sociale Zaken) – Els Borst (Volksgezondheid) – Winnie Sorgdrager (Justitie) – Jozias van Aartsen (Landbouw en Visserij)


Als er dan al sprake zou zijn geweest van failliet beleid, wat ik overigens in het Nederland van de negentiger jaren totaal niet heb ervaren, dan valt dit toch erg lastig te rijmen met deze namen die stuk voor stuk hun bestuurlijke competenties bewezen hebben. Hoewel er bij deze of gene natuurlijk altijd wat valt af te dingen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s