De schoenen van Hugo

Het beleid, het optreden van het ministerie van VWS met betrekking tot de coronacrisis is tot nu toe eigenlijk een voortdurende en grote struikelpartij geweest, waarbij niets vanzelf is gegaan en er onder leiding van minister Hugo de Jonge eigenlijk gezwalkt is van dieptepunt naar dieptepunt. Denk aan het gedoe met de beschermingsmiddelen voor het zorgpersoneel, of aan het bron – en contactonderzoek dat op niets is uitgelopen. Was de implementatie van de corona-app niet een grote lacher, waarvan het nut en de effectiviteit nog steeds bewezen moet worden? En nu zijn we in Nederland echt op de bodem van de ellende gekomen met deze minister, die er persoonlijk voor heeft gezorgd dat we in heel Europa momenteel voor joker staan. Want wij zijn het enige land waar nog niet gevaccineerd wordt en dat voorlopig ook nog niet doen. We wachten tot 18 januari totdat het met het inenten los gaat. Want als we het doen, doen we het goed en vooral zorgvuldig. Vandaar dat alle voorbereidingen zo nauwgezet gaan. Alsof de rest van Europa er geen snars van begrijpt en wij de slimmeriken zijn, die het zo goed voor elkaar hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Duitsers die voor dat vaccineren nog een aparte infrastructuur moesten opbouwen, in tegenstelling tot ons, terwijl wij er nog helemaal niets mee deden.


Zodat de vraag gerechtvaardigd is wie er de echte losers zijn, die Duitsers of toch wij hier in Nederland, waar men zich onder leiding en verantwoordelijkheid van Hugo de Jonge suf lult en het ene op het andere overleg stapelt om vooral niets fout te doen. Wat dan zorgvuldigheid heet, maar tot nu toe niets heeft opgeleverd. Hoogstens dus een baaierd van gremia waarin elk initiatief of iedere stap vooruit blijft steken, omdat ieder zijn zegje moet doen of er belang bij heeft of ingewijde beweert te zijn. Zie alle voorgesprekken die al vanaf eind augustus lopen ter voorbereiding van de te verwachten en ook al aangekondigde vaccinaties, waaraan alle zorgpartijen naast RIVM en GGD deelnemen, zoals de verenigingen van huisartsen, van verpleegkundigen, ouderenzorginstellingen, thuiszorginstellingen, gehandicaptenzorg, arbo-artsen, instellingsartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten. Wat natuurlijk geweldig kletst en kletst en kletst, maar waardoor uiteindelijk ver in november nog geen sporthal was afgehuurd, geen ict-systeem gebouwd en geen medewerker aangenomen. Echter, Nederland was niettemin voorbereid en bereidde zich prima voor, aldus Hugo de Jonge in een brief die hij in augustus aan de Tweede Kamer stuurde. Zo goed naar nu blijkt dat we ons volledig vastgedraaid hebben in dat dwaze overlegcircus waar vooral draagvlak moet ontstaan. Wat kennelijk zwaarder weegt dan de gezondheid van alles en iedereen. Oftewel, mag die Hugo de Jonge zich nu echt geen buil meer vallen en zijn exclusieve schoenen niet aan de wilgen hangen. Stijgt dat misschien uit boven het algemeen belang?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De schoenen van Hugo

  1. Dhyan zegt:

    Totdat de gevaccineerden bij bosjes omvallen dan worden het weer helden genoemd. Roem is zo betrekkelijk, miskleunen evenzo.

  2. math zegt:

    Soms heb ik het gevoel voor de gek gehouden te worden door de incompetentie van veel omhooggevallen verkeerd opgeleiden, de leugens door politici ter wille van verkiezingsresultaten en dubbele agenda’s voor eigenbelang. We zullen zien, te zijner tijd krijgen we hopelijk de waarheid boven tafel. Waarom in godsnaam niet gezamenlijk met andere landen de oplossingen zoeken, maar ieder voor zich?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s