De logica de deur uit.

In 2020 is de logica de deur uit gedaan. Wie dacht dat oorzaak en gevolg nog steeds in elkaars verlengde lagen, moet uit die droom zijn ontwaakt. Want wat hebben die nog met elkaar te maken, nu de nep, de namaak, de contradictie en het bedrog tot de standaard zijn verheven en de leugen regeert. De kwaadaardige verbeelding blijkt aan de macht en de complotteurs konden het voor het zeggen hebben gekregen. Of zegt het volgende voorbeeld al niet genoeg? Was het niet Trump die in de aanloop naar de presidentsverkiezingen bij herhaling tijdens de massale rallies verkondigde dat hij alleen kon verliezen als er bij de stembus collectief en door het hele land fraude zou worden gepleegd. Een voorspelling die wel moest uitkomen en dus ook uitkwam, omdat Trump verloor en daarmee inderdaad het slachtoffer was geworden van een grootscheeps bedrog door zijn tegenpartij, de Democraten. Ieder zijn waarheid en daarmee zijn eigen logica die des te geharnaster was omdat Biden volgens Trump zo’n zwakke tegenstander was dat hij er niet van kon verliezen. Dus moest er wel gefraudeerd zijn. Waarmee de werkelijkheid gemakkelijk op zijn kop gezet kon worden en die omgekeerde wereld ook nog geloofwaardig werd toen vaak genoeg gezegd werd dat het was zoals het nu was. Terwijl alles ook nog eens met alles te maken had en het begin een eind en de kop staart kon worden.


De omkering of het wegpoetsen van elke logica dus die gemeengoed werd zoals het volgende voorbeeld van dat spoorloos redeneren eveneens laat zien. Met de coronacrisis als de gedachte en altijd erbij gehaalde redengeving. Het feit blijkt zich voor te doen dat de Explosieven Opruimings Dienst het ongekend druk heeft met het verwijderen van meer dan gewoonlijk gevonden mijnen, granaten en bommen. De verklaring voor die hausse wordt gezocht in de omstandigheid dat mensen door de coronacrisis veel meer zijn gaan tuinieren met al die vondsten tot gevolg. Wat wel erg met de haren erbij gesleept lijkt. Alsof overal een verklaring voor gevonden moet worden, met de fantasie en verbeelding als aantrekkelijk uitwijkgebied, wanneer het een niets met het ander te maken heeft. Want het is toch wel kras dat al dat ontplofbaar materiaal opeens in al die tuintjes wordt gevonden. Wel, bommen en granaten! Met als klap op de vuurpijl en als summum van onlogica het regeringsbesluit om door de toeslagaffaire gedupeerde ouders als compensatie voor het jarenlange wachten een gratificatie van 750 euro toe te te kennen. Terwijl ongeveer tegelijkertijd bedrijven en werknemers miljarden kregen om de gevolgen van de coronaviruscrisis te verzachten. Wat dus wel pijlsnel kon. Over ongerijmdheden gesproken. En meteen het sprekend bewijs dat de logica in 2020 inderdaad volledig de deur uit is gedaan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De logica de deur uit.

  1. Mack zegt:

    Wat ik ook altijd een mooie vind: als de Corona gevallen afnemen: u heeft zich goed aan de regels gehouden. Nemen ze toe: u heeft zich niet goed aan de regels gehouden. Klopt altijd, die redenering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s