Tien van Toen – 702 –

Het Amerikaanse presidentschap staat altijd en wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling, met inbegrip van de vervuller van die prestigieuze en machtige functie. Dit in tegenstelling tot degenen die het vice-presidentschap vervullen en net niet de anonymus en grijze muis zijn, maar er niet ver vanaf verkeren als ze vier jaar in de bijwagen mogen fungeren. Een ondankbare baan dus. Wat de vraag oproept welke tien personen in de tweede helft van de twintigste eeuw tot die functie geroepen waren, met daaraan automatisch gekoppeld de vraag of hun namen allemaal nog scherp in ieders geheugen gegrift zijn:


Richard Nixon – Lyndon Baines Johnson – Hubert Humphrey – Spiro Agnew – Gerald Ford – Nelson Rockefeller – Walter Mondale – George W. Bush Sr. – Dan Quayle – Al Gore

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tien van Toen – 702 –

 1. Dhyan zegt:

  Sommige namen doen al geen lichtje meer opgaan. Misschien maar beter ze aan de vergetelheid over te laten. Het is veel betekenend als je zo’n ambt ambieert.

 2. L zegt:

  Rockefeller? President?

 3. L zegt:

  Oh vice-president

 4. L zegt:

  Ik wist niet meer dat Mondale nog vice-president is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s