De krampen van Trump

Een boterham minder zal ik er zeker niet om eten noch zal ik er een minuut wakker van liggen als Trump toch herkozen wordt tot president. Nog eens vier jaar van chaos en ellende, hoewel aan de andere kant van de plas, dus ver van mijn bed, kom ik heus wel door en overleef ik best. Wat niet wegneemt dat ik natuurlijk stomverbaasd ben dat de helft van een volk kennelijk zo’n kwast als staatshoofd nog wel een jaar of vier ziet zitten. Maar goed, het zal mijn tijd verder duren. Ik kan er namelijk niks mee en mijn leven zal er niet anders door worden. Dus houd ik het er maar op dat het is zoals het is en dat ik, als hij dan toch zou worden herkozen, in elk geval twee dagen lol heb gehad over het feit dat Trump eens even heel goed peentjes heeft moeten zweten. Want er stond natuurlijk voor hem heel wat op het spel voor het geval hij geen tweede termijn als president zou krijgen en hij ambteloos burger zou worden die dus niet meer gevrijwaard kon blijven van strafvervolging. Dat zou namelijk zijn lot zijn, de onmetelijke hoeveelheid aanklachten en strafzaken die hem boven het hoofd hingen, zodra zijn onschendbaarheid vanwege zijn presidentschap op een einde zou lopen. Vandaar al zijn krampen op de uitslagenavond en de uren daarna. Met als gevolg aanklachten, kort gedingen, gangen naar het Hooggerechtshof om het verloop van de verkiezingen en de tellingen aan de kaak te stellen.

Zie hoe zo’n kat in het nauw van allerlei rare sprongen kan maken en er niet over peinst om al een toontje lager te zingen. En het eind van dat overspannen en nerveuze repertoire van die Trump is nog lang niet in zicht in het geval Joe Biden de race naar het Witte Huis zou winnen. Daar durf ik mijn hoofd op te verwedden. Zo duur zal hij zijn huid beslist verkopen, zeker omdat de uitslag welke kant die ook op gaat, een kolossale afgang voor hem betekent nadat hij tijdens de campagne zo’n onmetelijk grote mond over Joe Biden had opgezet. Want was het niet sleepy Joe die met afstand de slechtste kandidaat voor het presidentschap ever was? En daar moet je opeens tegen opboksen, met de goede kans op een nederlaag. Ja, hoe vertel je dat aan je aanhangers die zich met al die aantijgingen zo vermaakt hadden. Een moeilijk verhaal dus voor die Trump met al zijn praatjes die opeens geen gaatjes meer bleken te vullen omdat de helft van het Amerikaanse electoraat hem doorzag en meer dan genoeg van hem had. Met dus de kans dat hij dus plaats moet maken voor die slappeling met zijn mondmasker. Wat al mooi zou zijn. En zo niet, dan heb ik toch vette pret gehad omdat hij nu eens even flink peentjes heeft moeten zweten, van de angst voor de totale afgang die hij zou beleven en die de derde november 2020 in feite ook voor hem is geweest.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De krampen van Trump

 1. Margo zegt:

  De wereld wordt ruwer en meedogenlozer, er zijn heel wat mensen als Trump die dankzij hem uit hun holen durven komen. Daar zal jij hier ook wat van merken. Het is geen ver van mijn bed show, zo zie ik het niet. Ik voel mij betrokken bij de mensen die te lijden hebben onder hem. Ik zie hem ook niet als een kwast maar als een meedogenloze crimineel met een ernstig gebrek in zijn hersens. Een psychopaat misschien wel. En inderdaad onvoorstelbaar dat de halve bevolking dat wel een goede president vindt. Daar zou een psychiater zich eens over moeten buigen. Niet alleen over Trump maar ook over de groep aanhangers.

 2. Mack zegt:

  Lijkt me niet meer dan terecht. Ik sta er vrijwel hetzelfde in, met name over dat verbaasd zijn dat ze hem nog een keer willen. Het woord charisma is een paar keer gevallen. Heeft iemand charisma of is charisma in the eye of the beholder? 4 jaar terug zou het me worst wezen. En voor Amerika zelf kan ik het niet beoordelen. En zelfs nog vier jaar Trump op tv kan ik mee leven. Maar dat die man het elke keer weer voor elkaar krijgt een uitspraak te doen die heel social media minnend Nederland in rep en roer brengt, dat ben ik wel zat. Dus alsjeblieft, Biden.

 3. sjogkel zegt:

  Maarten van Rossum zegt vaak ‘ De grootste bedreiging voor de Verenigde Staten, zijn de Verenigde Staten zelf’. Als Trump toch nog zal winnen, zullen we er hier ook last van hebben. Als Biden wint zullen we er iets minder last van hebben, maar het blijft daar diep verdeeld, poor sleepy Joe.

 4. math zegt:

  De tweedeling tussen de haves en de have-nots wordt steeds groter en veroorzaakt een diepe kloof in de bevolking, ook hier in Nederland. De armen worden steeds armer en de rijken steeds rijker. De laagopgeleiden, de slecht betaalden, de zieken, de verwaarloosden, de “verliezers” kunnen deze complexiteit en onrechtvaardigheid niet meer overbruggen. Ook in Europa zullen we de rekening gepresenteerd krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s