Tien van Toen – 700 –

De zevenhonderdste Tien van Toen verdient een bijzonder cachet. Mag ik haar daarom eens vullen met de tien gebeurtenissen die nog messcherp in mijn geheugen gegrift staan? Zozeer dat ik nog precies weet waar en hoe ik was op het moment dat ze plaats vonden. Waarbij ik uiteraard dat wat tot mijn eigen levenssfeer behoort, hier buiten beschouwing laat. Welnu, van jongsaf aan betreft dit:


De watersnood (februari 1953) – De Hongaarse opstand en het neerslaan ervan (november 1956) – De moord op John F. Kennedy (november 1963) – Het bouwvakkersoproer bij de Telegraaf in Amsterdam (juni 1966) – De Maagdenhuisbezetting in Amsterdam (mei 1969) – De WK – finale voetbal Nederland – Duitsland (juni 1974) – De mislukte val van de schoorsteen Lange Jan in Heerlen (augustus 1976) – De val van de Berlijnse Muur (november 1989) – De aanslag op de Twin Towers in New York (september 2001) – De Corona-crisis (maart e.v 2020)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tien van Toen – 700 –

  1. Mack zegt:

    Ik heb er drie meegemaakt. Alsof ik nog jong ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s