De Tour achteraf bezien – 2 –

Van Gap naar Loudenvielle

De Touretappe van gisteren heette een wandeletappe te zijn. Wat je dan wandelen noemt. Want als ik wandel, haal ik net de 6 kilometer per uur. Nou, de Tourenners gisteren op weg naar Privas duidelijk niet. Zij wandelden zeven keer zo snel als ik in het uur poog te doen. Maar zij dan wel met twee wielen onder zich. Echter om dat ook wandelen te noemen gaat toch net iets te ver. Noem het voor mijn part lummelen. Of misschien is het woord luieretappe nog wel meer op zijn plaats.
(etappe 5)

Ik hoorde gisteren de opmerking dat de Tour de France van dit jaar zo weinig stof doet opwaaien dat je wel het gevoel moet krijgen dat je naar de tien kilometer schaatsen zit te kijken. Het dreigt inderdaad die kant op te gaan, zij het dat je in elk geval nog naar bewegende beelden van het Franse landschap zit te kijken om zo een dit jaar gemiste vacantie in dat land alsnog te vergeten. (etappe 6)

Als het waait, als de wind uit de goede hoek komt, dan zwaait er wat voor het peloton, was tijdens de Touretappe van gisteren goed te zien. Hoeveel renners moesten niet dag met het handje zeggen – en zeker niet de minste – toen de boel op de kant werd gezet en het spel dus op de wagen was. Ik heb in elk geval op het puntje van mijn stoel gezeten en gezien hoe de meesten uiteindelijk tegen windmolens bleken te vechten en het zeil dus moesten strijken. Wat dus ook Tour de France was.
(etappe 7)

Op de nog komende tijdrit na was het gisteren de kortste Touretappe, die nog altijd goed was voor vier uur tv. Wat voor sommige commentatoren veel te lang bleek. Want volgens mij is mij gisteren zeker vier keer verteld dat de latere winnaar, de Fransman Nans Peters,, aan zijn vaderskant Nederlandse grootouders had, dat zijn voornaam ontleend was aan een Disney-strip en dat hij vorig jaar in de Giro een bergetappe gewonnen had. Lekker makkelijk als je je slecht voorbereidt en wel de tijd vol moet lullen. Maar wel zo lastig als je het als kijker daar mee moet doen. (etappe 8)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s