Evaluatie van mijn Tourprognose

Om nog eens bij het begin te beginnen en dus drie weken terug in de tijd te gaan, naar mijn prognose van het eindklassement van de Tour de France 2020. Zie hier de top tien zoals die door mij was voorzien en waaraan ik de toezegging koppelde dat op maandag 21 september de balans opgemaakt zou worden en de eindafrekening ten aanzien van mijn voorspellende gaven zou volgen.

1. Roglic (Slov) 2. Bernal (Col) 3. Buchmann (Dld) 4. Pinot (Fr) 5. Pogacar (Slov) 6. Dumoulin (Nld) 7. Bardet (Fr) 8. Lopez (Col) 9. Mollema (Nld) 10 Mas (Sp)

Welnu, vandaag is het wat dat aangaat dus het uur van de waarheid nadat gisteren de Tour haar laatste etappe beleefde op de Champs Elysees. Waarna de eindstand na ruim drie weken Tour en ongeveer 3600 kilometer volgde en dit beeld dus te zien gaf.

1. Pogacar (Slov) 2. Roglic (Slov) 3. Porte (Au) 4. Landa (Sp) 5. Mas (Sp) 6. Lopez (Col) 7. Dumoulin (Nld) 8. Uran (Col) 9. Yates (GB) 10. Caruso (It)

Waaruit opnieuw, d.w.z. hoe vaak al niet, opgemaakt kan worden dat het met mijn prognoses jaar in en jaar uit maar niet wil over houden, er eigenlijk geen vooruitgang in geboekt wordt, nu ik het voor het zoveelste achtereenvolgende jaar weer zo’n vijf keer bij het goede eind heb, zonder dat er echt sprake van is dat er ook maar een enkele klassering exact is voorzien. Het niveau of liever gezegd de kracht van mijn voorspelling is door de jaren heen constant gebleven. Wat misschien een troostrijke gedachte is en tegelijk de geruststellende zekerheid geeft dat ik volgend jaar met gemak en met dezelfde kans op succes weer aan een Tourprognose kan beginnen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Evaluatie van mijn Tourprognose

  1. Rob Alberts zegt:

    Waarbij het mij blijft verbazen dag er geen schrikbarende meldingen van Corona besmettingen in het peloton zijn gemeld.

    Stille groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s