Tien van Toen – 697 –

Op 1 september gaf ik aan mijn leven een beslissende draai. Ik verhuisde naar Zuid-Limburg om daar definitief te wortelen. Natuurlijk staat mij van die verhuizing nog veel bij en zie ik de beelden nog zo voor me. Maar wat ik volledig kwijt ben, dat is het idee van welke muziek er toen echt toe deed. Want het is die wetenschap plus bijvoorbeeld de kennis van de actualiteit van hetzelfde moment die voor de inkleuring zorgen die je wel nodig hebt om zo’n ingrijpende gebeurtenis als een verhuizing te kunnen herbeleven. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar de hitlijst die op die datum van kracht was. En daarop trof ik volgende singles, waarvan ik me afvraag of ze alle tien nog in ieders geheugen gegrift zijn gebleven:

1. Sailing – Rod Stewart 2. Somewhere between – The Tumbleweeds 3. The elephant song – Kamahl 4. Tears on my pillow – Johnny Nash 5. The hustle – Van Mc Coy 6. Disco stomp – Bohannon 7. Lady in blue – Joe Dolan 8. Roll over, lay down – Status Quo 9. What a difference a day makes – Esther Phillips 10. Barbados – Typically Tropical

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tien van Toen – 697 –

  1. L zegt:

    Oh god, die Elephant Song was niet meer weg te krijgen, herinner ik me nog

  2. L zegt:

    En dat Sailing vond ik ook oervervelend 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s