Gekeutel in kikkerland

Dat Nederland een kikkerland is waar in de politiek eigenlijk steeds over niks uitgebreid gekeuteld wordt, hebben we de afgelopen dagen weer volop mogen beleven. Want gut, gut, wat was iedereen weer van streek over het gedrag van Grapperhaus op zijn eigen huwelijksdag. Alsof het echt ergens over ging. Het Binnenhof, onze Nederlandse samenleving, zag weer eens kans om zichzelf terug te brengen tot het niveau van Madurodam, tot lilliputterland, waarin alles dat minuscuul is, automatisch groot wordt gemaakt. Zo lijken de verhoudingen hier te liggen en dus mogen we met zijn allen over Grapperhaus heen kruipen en buitelen en naar hem wijzen en wat verder niet. Ik doe daar dus mooi niet aan mee, hoewel ik hem ook een stommerik vind om zichzelf en zijn regels zo te vergeten. Want natuurlijk kan je dat in zijn positie niet maken. Maar dat is nog geen reden om hem lekker met zijn allen te kijk te zetten, te veroordelen en aan de schandpaal te nagelen. Het slaat werkelijk nergens op. Want als het over Grapperhaus en zijn gedrag gaat, dan is het tegelijk meer dan op zijn plaats om eens te kijken naar het tuig dat in Washington en Moskou aan het roer zit en zich heel wat meer kwalijks permitteert dan dit simpele Nederlandse ministertje, dat niettemin dus wel dit spotdicht verdient dat vanochtend op de achterpagina van de Volkskrant stond en dat gerust betiteld mag worden als een fraai spel met woorden, zoals dat door Johnny Ceres jr. werd bedreven:

De mate waarin je met
Twee maten meet
Wordt bepaald door
De stand van het meetpunt
Minus de afstand die loopt
Vanaf de hockeyvelden
Van Bloemendaal
In relatie tot het Torentje
Dat veronderstelt dat
Een rechte lijn pas buigt
In het geval van een
Kromme redenering.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Gekeutel in kikkerland

 1. Mack zegt:

  Wat heb ik met Trump of Poetin te maken? Daar doe ik dus niet aan mee, met de kritiek op hen. Als Nederlander voel ik me wel iets meer betrokken bij een Nederlandse minister en ik vind dat als hij hiervoor niet aftreedt, dan hoef je nergens meer voor af te treden. Als een hele regering aftreedt omdat Dutchbat geen stand konden houden in Srebenica, (Serviers waren de agressors, niet Dutchbat, de regering was direct verantwoordelijk voor Dutchbat maar was niet rechtstreeks betrokken bij de verdediging) dan kan een minister van justitie in dit geval aftreden aangezien het niet eens een gedraging was die onder zijn verantwoordelijkheid viel, maar een eigen gedraging. En aangezien hij anderen wijst op het afstand houden is deze man niet geloofwaardig. Weg ermee.

  • robschimmert zegt:

   Nog een keer. Veel herrie om niks maken. Daar zijn we in Nederland verdomd goed in. Waarmee ik niet gezegd heb dat deze minister geen smet op zijn blazoen heeft. Maar niet zo zeer dat we er een keertje over moeten ophouden. Want waar gaat het ten slotte nou helemaal over?

 2. Dhyan zegt:

  Misschien is dit sublimatie, een enkele hier misplaatste uiting van frustratie, van de verontwaardigde Nederlander. Er waart een golf van missgenoegen aangaande de politieke beslissingen.

 3. math zegt:

  Ik woon in het beste en meest bevoorrechte land ter wereld, zodat dit nieuws blijkbaar de voorpagina kan halen. Kijk eens verder rond op de wereld, of hebben we daar niets mee te maken, gaat dat ons niets aan. Als zo’n uitglijder iemand al zo fors wordt aangerekend, dan zul je mij nooit meer ergens over horen. Ik zelf heb het veel vaker bonter gemaakt, en zal absoluut geen steen gooien naar zo’n schoonheidsfoutje. Voor wie dit probleem hoog op de agenda staat en het echt meent, laat hij zich gelukkig prijzen, dat dit zijn grootste steen des aanstoot is.

 4. pjotr zegt:

  Het is toch wel een beetje lullig, dat best veel mensen hun huwelijk uitstellen / hebben uitgesteld, omdat het met de huidige regelingen niet echt leuk kan worden. Maar dan nu een minister, die een andere keuze heeft gemaakt, laat zien, dat het bij zo’n gelegenheid vrijwel onmogelijk is volgens de regels te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s