Mijn Tourprognose 2020

Houd er rekening mee dat dit een soort van disclaimer wordt, een voorbehoud dat de uitkomst van de worsteling is tussen het gevoel van de wielerliefhebber in mij en het gezond verstand dat ik toch ook graag in deze tijd gebruik en met name als ik zie dat de Tour de France morgen ondanks alles van start gaat. In feite gewoon gekkenwerk, omdat dat gebeurt op een plaats, Nice, waar door het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken de code oranje aan is geplakt. Wat echt geen solo-actie is. Want de Franse overheid heeft onder andere aan het departement waarin Nice ligt, een code rood toegekend. Verder in aanmerking nemend dat het aantal besmettingen in geheel Frankrijk ten opzichte van andere West-Europese landen explosief stijgt, dan is toch op zijn minst de vraag gerechtvaardigd of het verantwoordelijkheidsgevoel bij de organisatie van de Tour de France op de loop is gegaan. Want dit kan toch niet goed aflopen als zo’n toerkaravaan zich twintig dagen door dichte hagen van schreeuwende supporters naar Parijs spoedt in evenveel etappes. Dit kan toch nooit goed aflopen als renners zo in de vuurlinie liggen tussen het publiek dat zich echt niet aan de coronaregels zal houden en zijn enthousiasme zeker in de meeste toonaarden zal uiten. Met dus alle kansen op besmetting en vervolgens het risico van uitsluiting, als de strenge regels van de Internationale Wielerunie gevolgd worden.

Al met al dus morgen een start die wat mij betreft op hoop van zegen gebeurt, en vergezeld wordt van het onbestemde gevoel dat wel gezien wordt waar het schip van de Tour zal stranden. Ondanks al deze voorbehouden en slagen om de arm en dus de nodige scepsis, zal ik het verloop van de Tour niettemin op de voet volgen, zij het dat het toch heel anders dan anders is, omdat ze in september wordt gereden. Maar eerlijk is eerlijk, ik kijk er toch wel naar uit, met name omdat er een erg selectief en bergachtig parcours is uitgetekend dat veel van de renners zal vragen. Omdat de voorbereiding totaal anders is geweest, verwacht ik het nodige spektakel en drama en uiteraard verrassingen, met uiteindelijk op 20 september de terechte winnaar op het podium in Parijs, als de finish tenminste gehaald wordt. En zoals dat gebruikelijk is, probeer ik weer in de glazen bol te kijken en een voorspelling te wagen over hoe de top tien van het eindklassement er uit zal zien. Daarbij denk ik aan deze uitslag:

1. Roglic (Slov) 2. Bernal (Col) 3. Buchmann (Dld) 4. Pinot (Fr) 5.Pogacar (Slov) 6. Dumoulin (Nld) 7. Bardet (Fr) 8. Lopez (Col) 9. Mollema (Nld) 10 Mas (Sp)

En der traditiegetrouw heb ik ook weer een dark horse op het oog, een talent dat wel eens danig zou kunnen verrassen. Dat is dit jaar de Fransman Gaudu die in de ploeg van Pinot rijdt. Let op mijn woorden. Die jonge renner kan er wat van. Voor de rest zullen we wel weer zien wat mijn voorspellingen zoal vermogen. Op maandag 21 september wordt de stand en de rekening opgemaakt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Mijn Tourprognose 2020

 1. Rob Alberts zegt:

  Ik wens jou veel sterkte met deze voorspelling.
  Sportieve resultaten zullen naar mijn mening vooral door het Corona-virus beinvloed gaan worden.

  Stille groet,

 2. Mack zegt:

  We weten toch intussen wel dat Corona zich vooral binnen verspreid en nauwelijks buiten? Nou ja, het RIVM weet dat ook niet inderdaad…

 3. Mack zegt:

  Toch 4 in de top 10. En de winnaar bijna goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s