Wielrenner en krantenman

Een klein berichtje dat vanochtend op de L1-app stond en dat in al zijn eenvoud een verhaal vertelt waar met een beetje verbeeldingskracht een hele wereld in te verzinnen valt. Zodat de lezer van harte uitgenodigd wordt om zijn fantasie in alle volheid te laten werken. Want klein – want dat is Sibbe en dit verhaal – blijkt dan weer best mooi te zijn:

“De Tour de France fietste hij vier keer, de krant bezorgt Hub Harings vandaag, maandag dus, precies zestig jaar. De 81-jarige oud-wielrenner werd maandagmorgen om half vijf door familie en vrienden verrast. Om daarna in zijn woonplaats Sibbe (bij Valkenburg) zijn ronde te fietsen. De profjaren van Harings liggen in de jaren zestig. In 1963 werd hij Nederlands kampioen veldrijden, en tussen 1965 en 1970 verscheen hij vier keer aan de start in de Tour de France. Nu rijdt hij op een damesfiets zonder versnellingen zijn krantenwijk in Sibbe, goed voor een dagelijkse rondetijd van zo’n veertig minuten.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s