CD’s als gebakken peren

Wat hierna geschetst gaat worden, kan met recht als een typische uitwas van de consumentenmaatschappij beschouwd worden. Het mag ook een bezopen probleem genoemd worden waarin ik volledig verstrikt ben geraakt, omdat er dus geen zicht op een oplossing meer is. Het begin en het eind van het verhaal is de cd, dat wonder van techniek dat begin negentiger jaren werd aangeprezen als de drager van het ultieme en sublieme geluid. En wie stapte er niet in? Ik in elk geval wel, met enthousiasme en volle vaart. Met als gevolg dat ik als ware muziekliefhebber in no time een collectie van jewelste had, die natuurlijk in van die fraaie IKEA-rekjes, de Benny’s, werd ondergebracht. En het oogde ook nog leuk, zodat je er tegelijk bij ieder die langs kwam, goede sier mee maakte. Want was dat ook niet een beetje de bedoeling? Enfin, het stond allemaal goed en de tijd verstreek terwijl de technologische ontwikkelingen niet stil stonden. Blue tooth, Spotify, YouTube, JBL en wat voor gadgets verder niet, deden, zij het aanvankelijk nog wel aarzelend, hun intrede in mijn wereld. Ik had immers die mooie collectie cd’s die er nu eenmaal niet voor niks stond, maar door al die nieuwe handigheden die zo oneindig veel mogelijkheden brachten, steeds meer in de verdrukking raakte.

Omdat ze ondanks hun forse aantal toch maar een beperkt muziekgenot boden, werd ik met het vorderen van de tijd pijnlijker gewaar. Met als gevolg dat ook de vraag zich bij mij vaker begon op te dringen wat ik verder met al die cd’s moest, nu hun functie en waarde verloren was aan het gaan. Wegdoen? Naar de kringloopwinkel ermee? Waarmee zich de volgende vraag aandiende, namelijk dat met het verdwijnen van die Benny’s met inhoud er zonder twijfel een stuk muur zichtbaar zou worden dat onherroepelijk een stuc – of schilderbeurt zou gaan vergen. Met als logische consequentie dat dan in feite de hele benedenkamer plus open keuken daarin betrokken zou moeten worden. Met alle heisa, uitruimen, ongemak en wat dies meer zij van dien. Een vooruitzicht dat mij van geen kanten trok, dus mij in die typische spagaat bracht waarin je bij tijd en wijle terecht komt als je maar ongebreideld genoeg consumeert en je dan zo maar opgezadeld blijkt met overbodig geworden spul, zo’n collectie cd’s die zijn nut en betekenis kwijt is. Gebakken peren heet dat, waar ik nu dus nog altijd mee zit. Misschien dat de zondvloed na mij uiteindelijk een oplossing brengt en mij van die cd’s af helpt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op CD’s als gebakken peren

 1. Hanneke zegt:

  Hier wordt niets gedaan met Spotify of iets anders dat je noemde. Er staat een enorme hoeveelheid cd’s. En er staat nog een lading grammofoonplaten waarvan dagelijks wel iets uit de kast komt. Daar moet ik dan wel bij bekennen dat alle activiteiten op dat gebied niet meer mijn activiteiten zijn. Ik waardeer alweer jaren stilte.

 2. sjogkel zegt:

  Treffende titel, ik heb drie gevulde Benno’s met die verfoeide Cdees op deze manier hebben ze ook bij mij toch nog een decoratieve functie.

 3. Dhyan zegt:

  Je moet gewoon bewaren wat je zelf wilt. Van mijn kinderen weet ik al dat ze een paar grote containers zullen huren, wellicht dat ze er nog een kringloop winkel op los laten maar daarna gaan mijn kostbare verzamelingen rücksichtslos de container in

 4. Mack zegt:

  CD’s draai ik in de auto, Elpees thuis omdat ik dat leuk vind. De moderne varianten beheers ik niet heel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s