De wolf en een papieren tijger

Angsthazen voor. Zo luidde gisteravond ongeveer het motto in de Provinciale Staten van Friesland, waar per motie besloten werd dat de wolf in die provincie niet welkom is. Dat die wolf dat maar even wilde weten, zo klonk het toch flink op uit dat stembesluit, waarin het behoudzuchtig deel van Friesland zich weer eens even van de meest stoere kant liet zien. Wat dacht die wolf wel? Friesland in? Dat gaat zeker niet gebeuren als het aan de VVD, CDA, PVV en FvD ligt. En dat zou dan een feit moeten worden door een hoog hek om dat toch al aparte deel van Nederland te plaatsen, als om haar bijzondere status nog eens extra te benadrukken. Niet dat het daarmee in de buurt van een open inrichting komt, maar twijfelen aan het verstand van al die voorstemmers doe je wel als je dit soort gedachten verneemt en tegelijk bedenkt dat onnozelheid wel verdacht sterk in de buurt komt van dit soort ideevorming. Zeker als er ook nog eens geopperd wordt dat het misschien wel handig zou zijn om als die wolf toch aanstalten maakt om richting Friesland te komen, om haar dan te verdoven, te vangen en naar elders in Europa te brengen.

Wat voor een sukkel moet je wel niet zijn om dit te denken (nou ja, dat kan), maar om er dan mee in de openbaarheid te treden, zonder te weten dat er ook nog zoiets als Europese afspraken zijn omtrent het omgaan met wolven. Bovendien, en dat werd in Leeuwarden nog even vergeten, is het maar de vraag of een wolf wel de aanvechting heeft om naar dat voor haar of hem zo ellendige Friesland te komen, met alleen maar vlakte, veen en water, waar dus helemaal niets te halen valt. Dat had toch gemakkelijk bedacht kunnen worden, zodat de vraag om van Friesland bij wet of Maatregel van Bestuur een wolfvrije zone te maken volledig zinledig en overbodig was. Dus per saldo van die motie niets meer resteert dan gebakken lucht die slechts op de lachspieren werkt. Terwijl het voor de wolf de gedaante heeft van een papieren tijger, waarvan het voor de leden van Provinciale Staten gemakkelijk vliegtuigjes maken is, zodat die motie dan nog ergens toe dient, namelijk voor het eigen plezier. Want voor de rest is al dat gedoe reden genoeg om te knarsetanden en te huilen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De wolf en een papieren tijger

 1. Dhyan zegt:

  Inderdaad de wolf kiest zijn eigen territorium uit en dat zal gezien zijn voorkeuren niet het Friese landschap zijn. Maar ik ken bestuurders die denken dat ze oppermachtig zijn.
  Even een zijweg nog.
  Ik las in regionale krant van vandaag dat we ingevolge de EU regels de bladblazer in Nederland niet mogen verbieden. Weet niet of dit waar is maar hoeveel autonomie geven we eigenlijk uit handen.

 2. Mack zegt:

  De wolf is niet welkom. Wie stemt voor en wie gaat het de wolf vertellen?

  • Dhyan zegt:

   Haha.. Ik werd eens gewezen op het hebben van de kennelijk verboden Berenklauw in mijn tuin en ik vroeg aan de informant ‘wie gaat hem dat vertellen’.

 3. math zegt:

  Op naar de 10 miljoen in 2050. Gelukkig maak ik dat niet meer mee. Daar moet je eens aan rekenen, in plaats van een verdwaalde wolf die tegen een Berenklauw pist.
  Een 1 met 7 nullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s