Tien van Toen – 692 –

Het is vandaag 16 juni, zo maar een dag in het jaar. Maar ook wel weer een dag waarop in de loop der tijd het nodige is gebeurd. Laten we eens tien gebeurtenissen noemen die op deze datum sinds 1900 hebben plaats gevonden:

In 1904 is het datum waarop de Ierse schrijver James Joyce zijn beroemde boek Ulysses laat spelen – 2016. Het Britse parlementslid Jo Cox wordt op straat dood geschoten – Koningin Beatrix opent op 16 juni 2007 de Betuwelijn – Ook op 16 juni 2007 geeft BZN haar laatste concert – 1976. Studentenrellen in het Zuid-Afrikaanse Soweto – 1967. Start van het 3-daags Monterey Pop Festival – 1963. Lancering van de Vostok 6 met aan boord de eerste vrouwelijke astronaut, Valentina Teresjkova – In 1903 richt Henry Ford de Ford Motor Company op in Detroit, terwijl op dezelfde dag het eerste flesje Pepsi Cola gebrouwen wordt – In 1978 wordt op deze dag de film Grease uitgebracht – Op 16 juni 1936 wordt de Waalbrug in Nijmegen door koningin Wilhelmina geopend.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s