Into Netflix

Als er ooit een levengeschiedenis van mij opgetekend zou worden, dan kan de dag van gisteren, 15 juni 2020, daarin zeker niet ontbreken. Niet dat er sprake van was dat het roer finaal omging of dat een doorbraak aan de orde was. Maar er werd wel degelijk een volgende forse stap gezet in de digitalizering van mijn leven. Als dat tenminste de juiste benaming is voor de invloed die servers, toetsenborden en beeldschermen uitoefenen op de wijze waarop je je leven wilt inrichten. Want of je in levende lijve naar een bioscoop gaat, daar een kaartje koopt om vervolgens in een royale fauteuil in een zaal naar een groot doek te gaan zitten kijken, dat is toch wezenlijk anders dan eenzelfde film oproepen uit een database om die vervolgens af te spelen op je tv, laptop of smartphone. Je hoeft er je huis niet meer voor uit, waar de aloude cinema een plaatsvervanger heeft gekregen met de naam Netflix. Welke naam staat voor het dienen van het gemak en de veiligheid van de mens in deze lastige en weerbarstige tijd waarin corona onder ons is. Vandaar dat ik de verleiding die, als ik zovelen in mijn naaste omgeving mocht geloven, in Netflix besloten lag, dus niet meer kon weerstaan en gisteren daar dan ook definitief voor ben gezwicht. Daarbij vooral geholpen door de bijzondere omstandigheden die de mogelijkheden tot vermaak buitenshuis zo beperkten.

En die tegelijkertijd er toe leidden dat het aanbod op de reguliere televisienetten alsmaar verder verschraalde en eigenlijk alleen maar steeds meer van hetzelfde liet zien. Waardoor mijn natuurlijke weerstand tegen verandering die mij de introductie van Netflix bij mij thuis zo lang deed tegenhouden, uiteindelijk werd gebroken en ik mij in een handomdraai voor een klein beetje geld de toegang verschafte tot een onmetelijk arsenaal aan films, series en documentaires. Waarvan alleen nog moet komen vast te staan of het allemaal wel aan mijn wensen en kwaliteitseisen voldoet. Of blijkt het een volgende val die alleen maar een kijkverslaving tot gevolg heeft? De tijd zal het uit moeten wijzen. Op mijn hoede ben ik in elk geval wel, ook na de eerste kennismaking die er wat mij betreft niet om loog na het zien van een fantastisch in beeld gebracht verslag van de tournee van The Rolling Stones door Zuid – Amerika zo’n vijf jaar geleden. En toen ik daarna “The Guernsey Literary and Potato Peel Society”, een werkelijk aardige film uit 2018, had gezien, was ik om en echt into Netflix, gewonnen dus voor dit fenomeen met al haar voordelen. Maar bij de les blijf ik wel, zij het tegelijk blij dat ik ook deze slag met de digitalisering in mijn voordeel heb beslecht en mij er zo snel eigen bij ben gaan voelen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Into Netflix

  1. Mack zegt:

    Ik heb al veel goede series op Netflix gezien, maar als ik er jou eentje moet aanraden, Weissensee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s