Nogmaals over de motorduivels

Bloggen kan best een eenzame bezigheid zijn, zonder dat dat nou compassie of medeleven hoeft op te roepen. Het is namelijk zoiets als een keuze, met logischerwijs meer dan eens het gevoel van de roepende in de woestijn te zijn. Zo gaat dat als er zo nodig van allerhande meningen verkondigd moeten worden, die hier en daar wel een debat oproepen, maar het toch ook meer dan eens met een minimum aan respons moeten doen. Een fact of life heet dat en is inherent aan het bestaan van een blogger. Wat uiteraard een des te grotere vreugde en in elk geval een zweem van trots met zich mee brengt als de spijker wel eens op de kop wordt geslagen. Als dus een logje van meet af aan de afspiegeling blijkt van een breed heersend gevoel dat een paar dagen later zelfs vertolkt wordt in een uitvoerig commentaar in een prominent landelijk ochtendblad. Zonder dat er verder sprake is van een oorzakelijk verband tussen het een en het ander. Zo verging het mij wel nadat ik hier twee dagen geleden mijn gal had gespuwd over het asociale gedrag van de motorrijders in het Limburgse Heuvelland en ik mijn ergernis weerspiegeld zag in een ‘Commentaar’ op de Opinie en Debat – pagina van de Volkskrant van vanochtend. Met name de sarcastische aanhef en eerste alinea sprak daarin als volgt boekdelen:

“Hoeveel herrie ze ook maken en met hoevelen ze ook zijn, niemand legt motorrijders iets in de weg. Bijna iedereen in Nederland heeft zich er het afgelopen weekeind van kunnen overtuigen: motorrijders zijn niet getroffen door de crisismaatregelen. Samenscholingsverboden zijn niet op hen van toepassing. En aan geluidsnormen laat deze groep zich weinig gelegen liggen. Sterker: voor veel motorrijders is lawaai een wezenlijk onderdeel van hun hobby. Ronkend, knetterend en bulderend vieren zij in groepsverband de vrijheid op rivierdijken, snelwegen en de kuststreek (en niet te vergeten het Limburgse Heuvelland – Noot Robschimmert). Vooralsnog staat niets deze particuliere vorm van vertier, die voor zeer velen een bron van overlast is, in de weg…….(Samengevat : In wetgeving wordt ze consequent over het hoofd gezien)…..Met als gevolg dat de ongeveer 800 duizend motorrijders in Nederland vooralsnog onaantastbaar zijn – en zich op zonovergoten dagen vaak ook zo gedragen.”

Waarmee mijn lezers het nu ook eens van een ander horen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Nogmaals over de motorduivels

 1. Dhyan zegt:

  Ik had het al gezien, het is een terechte klacht waarom velen onder de lol van een enkeling of kleine groep heeft te lijden. Maar dat geldt ook voor jetski’s te water die hele stranden terroriseren en dichterbij huis een kleiduivenschietbaan (te Groesbeek) waar je op vaste tijden middagen lang in de weide omtrek, zelfs wandelend in de bossen, het ‘pang-pang’ moet aanhoren. Dat kan heel goed met een geluidsdemper, maar die herrie geeft kennelijk die extra kik.

 2. Mack zegt:

  Ik erger me ook aan grote groepen wielrenners. En aan mountainbikers. En sowieso erger ik me graag.

 3. sjogkel zegt:

  Het kwetsbare heuvelland is opgeofferd aan het massa toerisme, elk jaar meer en meer. De coronacrisis zet ons een andere bril op, nu er een beroep gedaan wordt op solidariteit en naleving van maatregelen. Ben benieuwd wat er daarna gebeurd.

 4. Raam Open zegt:

  Heb je vandaag Mark Rutte op de persconferentie gehoord? Hij noemde groepen motorrijders en wielrenners specifiek. Dat ging helaas wel over het samenscholingsverbod tijdens de coronacrisis en niet zozeer over geluidsoverlast, waar het mij vooral om te doen is.
  Maar overlast van groepen motorrijders en wielrenners was vandaag ook een item op Omroep Gelderland, waarbij mensen konden inbellen. De burgemeesters van de veiligheidsregio’s staan klaar om komend weekend in te grijpen. Zij kunnen en zullen wegen afsluiten, indien nodig. Dit direct gerelateerd aan bovengenoemde groepen.
  Nee, je bent zeker de enige niet die zich groen en geel ergert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s