Motorduivels in het Heuvelland

Respectloos en afkomstig van een planeet waar totaal andere normen en waarden gelden dan hier op ons ondermaanse. Zo en niet anders luiden de kwalificaties die het regiment van motorrijders verdient dat vandaag het Limburgse Heuvelland teisterde. De goede onder hen overigens niet te na gesproken en zonder allen over dezelfde kam te scheren. Maar wat heeft het gros onder hen het bont gemaakt met een vorm van rijgedrag dat op de circuits van Zandvoort en Assen niet zou misstaan, maar in elk geval wel op de plaatsen waar zij zich en masse vandaag zo meenden te moeten manifesteren. Op een ergerlijke wijze dus, en des te ergerlijker omdat dat gebeurde op zo’n zondag dat met het oog op de coronacrisis en besmettingsgevaar aan iedereen was gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Aan welk verzoek door veel goedwillenden, ook in Limburg, werd voldaan, maar dat kennelijk aan dovemansoren was gericht bij de horde motorrijders, die het drukker hadden met hun eigen genoegen dan rekening te houden met anderen of een algemeen of gemeenschappelijk belang.

Dus ging vanochtend bij velen de gaskraan open richting Limburgs Heuvelland, waar het met veel lawaai des te beter racen was nu er verder zo weinig verkeer op de weg te verwachten was, moet de gedachte van dit volk zijn geweest. Waarbij het natuurlijk ook nog helpt als je je lekker hult in een motorpak en een integraalhelm opzet, zodat je je heerlijk anoniem en onherkenbaar kunt verplaatsen. Wat het verleggen van grenzen en vertrappen van normen en ander fatsoen en negeren van verboden bovendien alleen maar gemakkelijker maakt. Vraag mij nog wat. Ik heb ze vandaag met honderden voorbij zien en horen razen, alsof hun leven ervan afhing en ze door de duivel op de hielen gezeten werden. De waanzin ten top, welke we de komende Paasdagen vermoedelijk hier in Limburg wel zullen bekopen met zoveel afgesloten wegen dat een normale verkeersstroom onmogelijk wordt. Met dank aan dat legioen van motorrijders, dat geen enkele boodschap aan corona en ieder die daaronder lijdt of zich daardoor kapot werkt, bleek te hebben en zich zo in essentie geen draad beter toonde dan de leden van al die verboden motorclubs die wetten en verboden ook met voeten traden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Motorduivels in het Heuvelland

 1. Raam Open zegt:

  Vandaag heb ik mij tijdens een wandeling in een natuurgebied nabij Arnhem ook wezenloos geërgerd aan het voortdurende geluid van motoren die kennelijk uitsluitend op hun volume zijn geselecteerd. Vreemd genoeg zie je dit type motorrijders nou nooit als het regent.

 2. Motorduivel zegt:

  Vandaag heb ook ik lekker de motor gepakt om te rijden. Waarom niet? Op de motor houd ik afstand van iedereen. Minstens die 1,5m. We kunnen slecht met z’n alle in 1 busje gaan zitten niet? Samen met een groep gaan wandelen? Ik denk dat de motorrijders het virus het minst verspreiden als je het gaat vergelijken met de andere weggebruikers. En als daar over nagedacht wordt, dan hoeven de wegen niet afgesloten te worden en is er een normale verkeersstroom met de paasdagen.

  Verder is het een advies van de RIVM om niet de weg op te gaan tenzij dit echt nodig is. Echter is recreatief rijden toegestaan. Er wordt wel bijgezegd niet in groepen. Maar motorrijders hebben onderlinge afstand en we hebben zoals je al zei, inderdaad een motorpak en helm. Hierdoor komen we niet met andere mensen in aanraking en dit zorgt er ook voor dat we minder verspreiden.

  Om even op de reactie van Raam Open te reageren. Motoren maken nu eenmaal geluid. Hier zijn ook regels aan gebonden. Dit kan gewoon beboet worden als er gecontroleerd wordt. Als je je ergert aan motorgeluiden moet je zoals je al zei in de regen gaan wandelen. Dan zijn die motoren er niet. Doe dit alsjeblieft dan wel pas zodra de coronacrisis voorbij is. Wandelaars komen namelijk makkelijk met andere mensen in aanraking. Toen ik vandaag aan het rijden was, zag ik 100en wandelaars en fietsers. Gewoon binnen 0,5m van elkaar. Ook grote groepen. Het is respectloos.

  • Raam Open zegt:

   ‘Dit kan gewoon beboet worden als er gecontroleerd wordt.’ Inderdaad. Maar waarom moet er eerst worden gecontroleerd? Mensen, dus ook motorrijders, kunnen zelf nadenken. Ik erger mij niet aan gewone motoren. Dat zou ook raar zijn, want ik heb zelf motor gereden.
   Ik stoor mij aan degenen die willens en wetens alle geluidsnormen overschrijden. Meestal zijn dat de Harley-rijders, ofwel de mooiweerrijders. Dat zij niet in de regen rijden weet ik, omdat ik zelf wel in alle weersomstandigheden buiten wandel en motor heb gereden.
   Als Rob Schimmert het mij toestaat, verwijs ik graag naar mijn logje ‘Motorrijders op de Posbank’, waar het op zonnige dagen een complete kermis is. In een van mijn reacties verwijs ik ook naar die officiële geluidsnormen, die en masse worden genegeerd.
   Begrijp mij goed, ik weet hoe prettig motor rijden voor de bestuurder zelf is en ik wil niemand zijn pleziertje ontnemen. Maar degenen die met brullende motoren in schaarse natuurgebieden rondrijden zijn gewoon asociaal.

  • sjogkel zegt:

   Ik hoop dat er een mentaliteitsverandering op gang komt en in de toekomst het motorrijden in Zuid-Limburg aan banden wordt gelegd.

 3. Rob zegt:

  Helemaal mee eens. Het lawaai was gisteren en ook eergisteren al trouwens niet te harden (hier in Den Bosch). Het gaat die gasten er om om vooral zoveel mogelijk herrie te maken. Corona of geen corona staat daar in zekere zin los van want het is al jaren zo in de mooiweer weekenden. Motorduivel kan met zijn hypocriete reactie daarom de pot op.
  Motorrijders hebben zich dit weekend massaal van hun slechtste kant laten zien. Egoisme ten top. Als ik maar lekker kan toeren (met mijn lawaai).

 4. Dhyan zegt:

  De eerste dag van ieder mooi voorjaar-zondag-weekend liggen de IC’s vol met motorrijders. Op het journaal verwachtte ik dan ook het verzoek aan motorrijders op en niet en masse op uit te trekken. Maar geen woord over motorrijders op de journaals.

 5. math zegt:

  Hopelijk mag ik nog de introductie meemaken van de elektrische fluistermotor met de postcode als nummerplaat, dan was dat verschuilen achter anonimiteit ook verleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s