Een hork als Hoekstra

In deze tijden van corona lijkt alles waarachtig in zijn eigenlijke plooi te vallen. Echte maten, verhoudingen en dimensies komen zo maar aan het licht. Bijvoorbeeld in Hongarije waar de almachtige Orban in de loop der tijd zich al een twijfelachtige politieke reputatie verworven had, maar zijn ware aard nu met recht zichtbaar is geworden tijdens en door de corona-crisis. Het was namelijk de gelegenheid bij uitstek die hem in staat stelde om de dief van de Hongaarse democratie te worden. Maar ook dichter bij huis zijn er een paar kaarten wat explicieter op tafel komen te liggen en weten we beter wat we van zo’n Wopke Hoekstra kunnen verwachten. Even om het geheugen op te frissen. Deze Minister van Financiën staat samen met een collega-minister, Hugo de Jonge, op de nominatie om lijstaanvoerder en politiek leider van het CDA te worden. Met dus ook een gerede kans op het premierschap van Nederland. Waarvoor we, zeg ik na zijn escapades van de afgelopen week in EU – verband, hopelijk bespaard blijven. Want als er iemand de afgelopen week met zijn grote poten door de Europese porseleinkast heeft gebanjerd, dan is het die Hoekstra wel, die een staaltje van lompheid en ongevoeligheid ten beste heeft gegeven welke zijn gelijke in de EU – geschiedenis nog nauwelijks heeft gekend. Ons Nederlanders heeft hij in elk geval geen enkele dienst bewezen door alle Zuideuropese landen, en met name Spanje, Italië en Frankrijk, tegen zich in het harnas te jagen.

Deze landen, die extreem zwaar getroffen zijn door het corona-virus, ook in economisch opzicht, vroegen om financiële steun en solidariteit van hun Europese partners, in deze uitzonderlijke tijd. Pech voor hen dat zij de dovemansoren van Hoekstra troffen, die daar vooralsnog niet aan mee wilde doen, de grote broek aan trok en eiste dat er eerst een onderzoek zou moeten komen om te zien of elk van deze hulp vragende landen hun begrotingshuiswerk wel goed hadden gedaan. Krijg het op dat moment maar verzonnen. Hij maakte zich zo breed dat andere landen, waaronder Duitsland, niet meer te zien waren en dus alle ergernis van die Zuideuropese landen zich richtte op Nederland, in de persoon van Hoekstra. Welke ergernis nu al zo escaleert dat bijvoorbeeld steeds meer Italiaanse en Spaanse stemmen opgaan om Nederland en haar producten vooral te boycotten. Zodat al met al geconcludeerd kan worden dat die Hoekstra met al zijn flinkheid en hoog opgezette borst druk doende is geweest om het paard achter de wagen te spannen en niemand in Nederland ook maar een dienst bewezen heeft. Want zouden wij tijdens onze vakanties nog welkom zijn in Zuid-Europa om ons daar er op te beroemen dat wij Nederlander zijn? Toch niet. En al helemaal niet als die Hoekstra onverhoopt onze premier wordt. Gegarandeerd trouwens dat het dan ook met de EU gedaan is. Want wat moet je daarin met horken als Hoekstra en Orban die ook nog eens uit hetzelfde christen-democratische nest komen? Please, geef dan maar heel snel mijn Europese portie aan Fikkie……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een hork als Hoekstra

 1. dhyan1234 zegt:

  Het wordt tijd dat we ons eigen potje weer gaan koken, dat Europa veroorzaakt maar verdeeldheid.

 2. Laurent zegt:

  Helemaal met je eens, Rob. Dhyan flikker toch op; wij zijn de rivierdelta van Duitsland, zowel geografisch als economisch. we hebben helemaal geen eigen potje. Als je dat al zou willen.

 3. Mack zegt:

  En zo sukkelt Europa vrolijk verder. De zuidelijke landen zullen altijd uit de pas blijven lopen, en als je ze dan op hun verantwoordelijkheid wijst, en dat is niet alleen nu gebeurd, maar veel vaker, dan wordt je weggehoond. Als de nood dan aan de man is wordt je voor rotte vis uitgemaakt. Absoluut tijd dat we hier eens naar kijken. Na deze crisis natuurlijk. Wij mogen hopen dat Duitsland het voor ons opneemt.

 4. Dhyan zegt:

  Nou zeg ‘Dhyan flikker toch op’, is dat jou manier om met andersdenkenden om te gaan?

  Sinds wanneer is het verboden er een mening op na te houden ook al wordt die door het gros niet ondersteund. Je zou het minder rigoureus, zoals Mack, kunnen benaderen, maar per saldo komt dat op het zelfde neer. Europa blijft hoe dan ook op sterven liggen en verdient een genadedood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s