Portugees dagboek (23)

Als er iets hier op het resort waar wij verblijven, maar evengoed elders aan de kust van de Algarve, in het oog springt, dan is dat wel het onverwoestbaar optimisme van met name mannelijke pensionado’s en overwinteraars. Dat komt vooral tot uitdrukking in hun korte broek, die bij weer of geen weer, waarvan de laatste paar weken toch hoofdzakelijk sprake was, door hen gedragen wordt. Alsof er de kracht van bezwering aan wordt toegedacht en zo de weergoden milder kunnen worden gestemd. Een soort van regendans dus, maar nu een die de vorm van de dracht van de korte broek heeft gekregen. Want niemand maakt mij wijs dat deze veelal bedaagd ogende heren, als zij bij hun eigen huis en haard vertoeven, het in hun hoofd halen of overwegen om bij een temperatuur van een graad of veertien, vijftien ook vrolijk de korte broek aan te trekken. Dus moet er hier in de Algarve voor hen die speciale beweegreden aanwezig zijn om zo buitenissig te gaan doen.

Of zou het misschien ook zo kunnen zijn dat omdat ze met vakantie of aan het overwinteren zijn, dat ze dat maar al te graag willen weten en zo hun gedrag en dracht daar naar aanpassen ongeacht of het wel of niet rijmt met de weersomstandigheden? Raadselachtig blijft het in elk geval wel en nog moeilijker om er mee in de pas te lopen. Want geen haar op mijn hoofd die er over peinst om in datzelfde ritme mee te gaan. Ik zie mezelf al. Waardoor de aanwezigheid van mijn twee korte broeken in mijn bagage, die ik ook, maar dan voor een eventualiteit had meegenomen, waarschijnlijk die theoretische status zullen behouden. Want voor zover Buienradar en WeerOnLine in hun veertiendaags perspectief nu laten zien, lijkt er weinig kans aanwezig dat zij hun huidig plekje ergens achteraf in de kast nog zullen verliezen. Omdat ik de weergoden namelijk niet hoef te overtuigen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s