Portugees dagboek (2)

Tijdens de lange autorit naar de Algarve heb ik nu eens aan de lijve mogen ondervinden welk gevoel van gelukzaligheid een mens soms kan ontlenen aan de werking en effecten van gadgets en allerlei soorten technologische snufjes. Maar daarvoor moet ik eerst bij mijn lezers dat bekende gevoel van ongemak in herinnering brengen dat tolwegen in het buitenland oproepen en nog meer de heisa waarmee betalingen daar gepaard plegen te gaan. Met al het gegraai naar gepast geld dan wel het wisselgeld dat teruggegeven wordt. En de stress die dat teweeg brengt, te meer omdat er zoveel wachtenden na je zijn. Welnu, dat soort narigheid behoort sinds kort tot mijn verleden, heb ik achter mij gelaten nadat ik informatie over de elektronische tolheffing in Portugal bij de ANWB had ingewonnen. Ik voorzag namelijk problemen als ik er met mijn eigen auto zou gaan rijden en daarmee onderhevig zou zijn aan dat specifieke betalingssysteem.

Welnu, goede raad was niet zo duur. Want voor 20 euro kreeg ik een tolbadge c.q. kastje tot mijn beschikking, dat in alle landen rond de Middellandse Zee gebruikt kon worden, dus ook in Frankrijk, Spanje en Portugal en waardoor ik zonder nog ergens te stoppen elke tol kon passeren, terwijl de barcode met al mijn gegevens ter plaatse gescand werd. Natuurlijk moest ik het allemaal nog wel zien, omdat praatjes nu eenmaal gemakkelijk gaatjes vullen. Waardoor de eerste passage – in nieuwe stijl – van een tolpoort ergens in Noord-Frankrijk een spannende werd. Met logischerwijs toch een vorm van een ontlading toen uit dat kastje een piepje opklonk en de slagboom zich automatisch opende. Iets van een triomfgevoel nam bezit van mij en herhaalde zich gedurende de gehele weg nog verschillende malen. Waaruit af te leiden valt dat ik ook nog kinderhanden bezit, die zich maar wat gemakkelijk laten vullen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Portugees dagboek (2)

  1. sjogkel zegt:

    Al dat gemak en het werkt ook nog, zo piep je je als een koning klant door de vakantie heen en eventuele ongemakken piep je maar door naar omroep MAX dan kom je ook nog op de tevee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s