Goed om een ‘boomer’ te zijn

Doordat het tot woord van het jaar werd uitgeroepen, kwam de ‘boomer’ in de volle belangstelling te staan, werden er uitvoerige beschouwingen aan het fenomeen gewijd en wist ik des te beter dat er voor mij ook geen ontsnappen meer mogelijk was aan die kwalificatie. Omdat ik aan alle eigenschappen en kenmerken die aan de ‘boomer’ worden toegedicht, volledig voldoe. Want het klopt helemaal. Ik, sukkel heb op mijn mobiel teletekst. De tattoo ontsnapt totaal aan mijn bevattingsvermogen. Bingewatchen, ho maar, laat staan dat Netflix of welke betaalzender ook er bij mij in komt. Mag ik misschien zweren bij de publieke omroep met haar amusement als “Ik vertrek” en “Wie is de Mol?”. Ik lees inderdaad nog de krant, dat stuk papier dat elke ochtend in mijn brievenbus belandt. En hoe oubollig, maar werkelijk waar. Zo nu en dan klinkt bij mij in huis muziek van The Beach Boys of Fleetwood Mac. En verdomd nog an toe, ik blijf er nog altijd van genieten. Hoewel nooit een partybeest geweest, ga ik een feestje niet uit de weg. Ik hoef me niet in te drinken om lol te hebben, welke voor mij namelijk al begint bij de voorpret, laat staan dat zo’n avond pas leuk en lang vol te houden wordt met en door het innemen van pilletjes. Zonder, is voor mijn gevoel zeker zo fijn.

Ik heb ze noch andere roesmiddelen ooit gemist, terwijl ik mij altijd goed en gelukkig ben blijven voelen, zoals ik ook nooit zwaar aan alles wat op mijn levenspad kwam, heb getild. Ik heb best lol en plezier gehad en van de geneugten des levens genoten. Wat niet wil zeggen dat ik niet bewust heb geleefd en niet wist wat er op de wereld te koop was. Zeker wel. Maar ik heb altijd geprobeerd om daarin niet door te slaan, dus het leven mij constant te laten aanlachen. Met een hapje hier, een drankje daar, ook met dat onvermijdelijk stukje vlees, maar altijd met mate en ook zonder enig schuldgevoel. Wat zich allerminst verhoudt met de ernst, de toewijding en zelfs de drift waarmee momenteel alles wordt aangepakt en bestreden. Zeg nou zelf. Wordt er niet weinig gelachen en is de verbetenheid geen teken des tijds? Ik kan mij er niet in herkennen, omdat de boog nou eenmaal niet altijd gespannen kan zijn. Dat zal mij dan wel tot die echte ‘boomer’ maken die van deze tijd niets begrijpt en er ook niets mee heeft, dus wanhopig tegen de stroom op blijft roeien. Laat mij dat dan maar doen, gestimuleerd als ik nu wordt door de gedachte dat het eigenlijk best goed is om een ‘boomer’ te zijn.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Goed om een ‘boomer’ te zijn

  1. math zegt:

    “die van deze tijd niets begrijpt en er ook niets mee heeft, dus wanhopig tegen de stroom op blijft roeien.”
    Deze zelfkennis acht ik iets te eng geformuleerd voor de ruimdenkende geest die onder de scherp geformuleerde gezichtspunten schuil gaat.

  2. Dhyan zegt:

    Met jouw uitleg wil ik ook wel een ‘boomer’ zijn. Niet met alles wat deze generatie allemaal in de schoenen wordt geschoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s