Tien van Toen – 683 –

In deze ‘Tien van Toen’ gaan we negenendertig jaar terug in de tijd en komen uit bij het Wereldkampioenschap Schaatsen 1980 dat in dat jaar in Thialf in Heerenveen werd gehouden. Het was een evenement dat nog de halve Nederlandse natie aan de buis kluisterde met stopwatches bij de hand en uiteraard de scorestaten waarop nauwgezet de rondetijden konden worden bijgehouden. Want die werden nog niet op het beeldscherm geprojecteerd noch uitgedrukt tot in duizenden van seconden. Van de kijker werd dus het betere handwerk gevraagd om de races en de hele titelstrijd te kunnen volgen. Wat toen alleszins de moeite waard was omdat de namen van de deelnemers er absoluut niet om logen. Kijk maar eens naar de eindstand van dit WK Schaatsen 1980, welke op de eerste tien plaatsen deze klinkende namen bevatte:

Hilbert van der Duim (Nld) – Eric Heiden (VS) – Tom Erik Oxholm (Noorw.) – Amund Martin Sjoebrend (Noorw.) – Kay Arne Stenshjemmet (Noorw.) – Oyvind Tveter (Noorw.) – Mike Woods (VS) Andreas Ehrig (DDR) – Piet Kleine (Nld) – Sergey Martsjoek (Sovjet Unie)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tien van Toen – 683 –

  1. Mack zegt:

    Overheersender als Eric Heiden is er toch nooit meer één geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s