Ongehoorde ethervervuiling

Het Nederlands omroepbestel kent zijn gelijke niet in de wereld. De pluriformiteit van de Nederlandse samenleving wordt erin weerspiegeld en komt daarin tot haar recht. Zo is het bij wet geregeld. Met als gevolg dat er een tamelijk weerbarstige praktijk is ontstaan, welke binnen het publieke bestel momenteel tientallen zendgemachtigden kent, die stuk voor stuk uitzendtijd hebben op de drie televisiezenders en zes radiozenders die aan de publieke omroep zijn toegewezen. Daarnaast zijn er ontelbare commerciële Nederlandstalige televisie – en radiozenders die het Nederlands publiek ook bedienen en evenzeer een podium verschaffen. Kortom, er is in de laatste dertig jaar een rijk palet ontstaan van omroepen, omroepverenigingen en zendgemachtigden welke een steeds breder geschakeerd beeld en geluid laten zien en horen, nagenoeg vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week, het hele jaar door. Tijd die gevuld wordt met informatie, amusement, nieuws, documentaires, muziek. Voor elk wat wils en waarin elke mening of ieder standpunt wel te horen is. Bijna tot vervelens toe, omdat het ook wel eens onsjes minder kan, juist in deze tijd waarin uitgesprokenheid steeds meer opgeld doet en de grote mond zowaar de norm lijkt te worden, want het meeste helpt om op radio of tv aan bod te komen of om daar gehoord te worden. Mogelijkheden, zenders en programma’s genoeg om je te laten gelden en je opinies te laten horen.

Wat dan ook ruimschoots gebeurt, maar kennelijk ook weer niet goed genoeg gezien het feit dat er toch weer een groep blijkt te bestaan die zich miskend, gepasseerd, niet begrepen en niet gehoord voelt, dus nu ook een gooi doet om zendtijd te veroveren om zo de eigen frustraties en rancunes kwijt te kunnen spelen. Waarbij partijen als de PVV en FvD vooraan staan om vooral support aan die beweerde miskenning te geven. En dat nota bene, terwijl beide partijen juist hebben kunnen groeien en triomferen dankzij de aandacht en het podium dat zij met name via de publieke zenders hebben gekregen. Wat in feite precies zo geldt voor diegenen die het initiatief namen tot de stichting van alweer zo’n nieuwe omroep. Want was het niet de beoogd voorzitter, oorlogsjournalist Arnold Karskens, die overal zijn verhaal mocht komen vertellen en blijven herhalen, tot het nieuwtje er vanaf was en de programmamakers en kijkers en luisteraars het langzamerhand wel wisten, dus hem niet meer hoefden te horen? Waardoor hij met en met uit beeld verdween en uiteindelijk ongehoord werd en zo aan de naam van zijn nieuwe omroep kwam, ‘Ongehoord’. Omdat hij nog altijd zo nodig moest, deze querulant, die nu als kiespijn gemist kan worden en die dan ook geen enkele bijdrage of steun verdient om onze duur betaalde Nederlandse ether met zijn gehuil en rancune te vervuilen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ongehoorde ethervervuiling

  1. Mack zegt:

    Voor iedereen die voldoet aan de regels en vereisten is er een plek in het omroepbestel.Je wordt gelukkig niet verplicht ernaar te luisteren. Waar ben je bang voor?

  2. sjogkel zegt:

    Laat maar komen, dit wordt toch niks. Powned redt het ook niet, komen 20000 leden tekort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s