STERretjes zien….

Kijken naar de Nederlandse televisie is allang geen onverdeeld genoegen meer. Voor mij is de lol er al geruime tijd vanaf. En het wordt eigenlijk – bij wijze van spreken – met de dag erger door het besef dat het echt anders kan als je naar de landen om ons heen kijkt. Niet dat de kwaliteit van de programma’s van buitenlandse zenders nou zoveel beter is, maar het is allemaal beter te verteren doordat daar geen sprake is van die irritante en bijna wurgende omlijsting met minuten durende commercials zonder welke geen quiz, documentaire, nieuwsuizending of wat al niet, meer uitgezonden schijnt te kunnen worden. Ook als je selectief kijkt en een programma bewust uitkiest, ben je in Nederland veroordeeld tot minstens zes minuten reclame vooraf, welke vaak ook nog van de slechtste soort, om niet te zeggen smakeloos is. Waarom krijgen wij dit alleen in Nederland in onze mik geschoven, is de meest logische vraag. Waarom hier wel wat in Duitsland, Engeland, Frankrijk en de meeste EU – landen totaal niet aan de orde is? Met als gevolg onder andere dat wij onze taal steeds verder zien verloederen en verengelsen omdat dat volgens de dames en heren tekstschrijvers nog de enige manier is om een boodschap gecommuniceerd te krijgen. Wie het gelooft mag het zeggen.

Maar ondertussen zitten we wel met deze pulp en rotzooi die helemaal niets bijdraagt en de plezier van het tv – kijken grondig verpest, want aan de argeloze kijker ook nog eens consequent een schijnwereld voorhoudt. Want man o man, wat wordt er toch gelachen in de commercials,wat heeft iedereen een plezier en zie al die hagelwitte tanden die het zuiverste bewijs moeten zijn van het stellige geloof dat in die reclameboodschap besloten ligt, namelijk dat niets zo maakbaar en binnen ieders bereik ligt, als het volledige geluk. Mits je bereid bent om in al dit opgelegde bedrog en opgeblazen vertoon te trappen, dus de goeie waspoeder koopt of de juiste reis boekt of je beltegoed bij die ene provider scoort. Met als enig resultaat, tenminste bij mij, dat ik nog alleen maar STERretjes zie en geen programma of uitzending meer verdraag. Ik kan het gewoon niet meer zien. Zo beginnen die commercials op mijn zenuwen te werken en zoveel afkeer op te roepen dat de tv bij mij nauwelijks nog aan komt. Vooral doorgaan zo, televisiebazen en politiek in Den Haag, met deze manier, die probaat genoeg lijkt om de kijker uiteindelijk in de gordijnen te jagen en dus het hele publieke omroepbestel tot de grond toe af te breken. Met de Talpa’s, de SBS’en en RTL’s van deze wereld als lachende derden omdat zij hun troep dan zonder concurrentie de wereld in kunnen sturen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op STERretjes zien….

 1. math zegt:

  Helemaal met je eens en geen transparantie over opbrengsten, kosten, salarissen, declaraties, subsidies en belastinggeld. Wanneer bij elke uitzending een overzicht over de salarissen en integrale kosten zouden worden geprojecteerd waren de rapen helemaal gaar.

 2. Mack zegt:

  Reclamemakers, die moet je altijd geloven. Ze zeggen tegen mij dat als ik een reclame irritant vind, ik hun product ga aanschaffen. Ik vind het knap.

 3. Jan Jaap zegt:

  Het wordt binnenkort ietsje beter, heb ik begrepen. Want op de NPO verdwijnt de reclame na 20.00 uur. Zit je nog altijd met de reclame voor dit tijdstip, dat dan weer wel….

 4. dhyan1234 zegt:

  Soms zijn de reclameblokken zelfs groter dan de stukken film/documentaire waarvoor je hebt ingeschakeld. Ik erger me eveneens gruwelijk aan reclame en de infantiele inhoud. Zodra een reclameblok verschijnt zap ik naar een volgende zender waarbij blijkt dat alle reclameblokken op elkaar afgestemd zijn. Kortom ik kijk alleen nog maar fragmentarisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s