Alweer die Derksen & Driessen

Nieuwe ronde, nieuwe prijzen. Een logisch motto voor een voetbalseizoen dat een paar weken geleden weer van start is gegaan en waar veel liefhebbers opnieuw een forse portie lol aan hopen te beleven. Hoewel die nu al weer danig vergald dreigt te worden ondanks de succesvolle start van de Nederlandse clubs op het Europees niveau. Want het mocht eens zo zijn dat het duo Derksen & Driessen nog een schepje bovenop dat plezier zouden doen. Dat zou hun journalistieke eer en onafhankelijkheid toch volkomen te na zijn. Vandaar dat zij, indachtig dat al genoemde motto, de draad weer hebben opgepakt die zij tijdens het afgelopen voetbalseizoen moesten laten vieren toen hun geloofwaardigheid steeds meer op de tocht kwam te staan omdat Ajax onder leiding van trainer/coach Erik ten Hag het bestond om de ene triomf aan de andere te rijgen. Waardoor de hele campagne tegen ten Hag, welke overigens geen hetze genoemd mocht worden, ontaardde in een reeks van slagen in de lucht, die elk doel misten en in feite fungeerden als bommen die in hun eigen gezicht ontploften. Maar zoals gezegd met een nieuwe ronde dienen zich ook nieuwe prijzen aan, zodat Derksen & Driessen zich opnieuw in de bocht gegooid hebben om er nu wel een geslaagd jachtseizoen van te maken.

Met als hoofdprijs het hoofd van Erik ten Hag. Voor welk doel, zoals de paar weken die het voetbalseizoen oud is, al heeft laten zien, alle middelen geheiligd zijn. Van verdachtmakingen tot achterklap, van betrouwbare bronnen tot welingelichte kringen, van stemmingmakerij tot roddels, gewoon om ten Hag een kopje kleiner te maken zonder dat duidelijk is waarom. Want aan de successen die hij heeft gebracht noch aan zijn vakmanschap als voetbalcoach kan het liggen. Of zou er gewoon op de man worden gespeeld, omdat hij nou eens niet one of the boys is, maar gewoon zichzelf is gebleven en trouw aan waar hij vandaan kwam, te weten Twente? Authentiek en gedegen, zonder fratsen en franje, terwijl hij zich niets gelegen liet liggen aan die zogenaamde opinionleaders, die die Derksen & Driessen pretenderen te zijn, zonder dat ze ooit in de keuken van het topvoetbal gekeken hebben of daar iets gepresteerd hebben. Zo iets moet het zijn dat hen beweegt om tegen elke stroom in het plezier van de doorsnee voetballiefhebber te vergallen, tot de wal het schip keert en zij van de Mol hun biezen mogen pakken. Omdat wie betaalt, wel bepaalt. Wat via diezelfde de Mol per saldo wel de kijker is.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media, Sport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Alweer die Derksen & Driessen

  1. Mack zegt:

    Zijn ze weer bezig? Ik zie ze amper meer. Soms zit Derksen als analist bij een wedstrijd. Zijn eigen programma zie ik nooit meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s