Een ode aan de Vinkenhof

Hoe vaak heeft hier al niet een loflied op Zuid-Limburg, op het heuvelland geklonken. Zo vaak dat het bestaan van de overtreffende trap al langzamerhand naar het rijk der fabelen leek te zijn verwezen. Totdat afgelopen weekend plotseling en totaal onverwacht bleek dat er toch nog plekjes te vinden zijn waar het allemaal nog mooier kan. Alleen moet er wel een afslag extra voor gemaakt worden om dat fraais op het spoor te komen, hoewel het ook weer niet buiten elk zicht ligt. Want dat kan de buitenkant of de achterkant van Mechelen onmogelijk genoemd worden, hoewel ze gemakkelijk gepasseerd wordt in de haast die vaak betracht wordt om dat heuse heuvelland te bereiken. Vandaar dat de echte liefhebber hier dus gewaarschuwd wordt om anders dan de hele horde die door Mechelen raast en zo de kern van dat mooie dorp ongenietbaar maakt, daar toch maar een stop te maken. Bij Hoeve de Pley met haar fraaie vakwerk bijvoorbeeld, om daar na koffie en vlaai rechtsaf te slaan, richting Overgeul. Waar de sfeer van “Ontdek je plekje” en “Weg van de snelweg” weer geheel tot leven komt en ook tastbaar wordt. Waar de Geul opzichtig meandert en haar kraakheldere water ter verfrissing aanbiedt.

En waar het boerenland en – leven binnen handbereik zijn en zo maar de maat van alle dingen worden, dus alle kansen aan de gehaaste 21e eeuwse mens bieden om weer geheel zonder i-phone en wifi en twitter tot zichzelf te komen. Met de Vinkenhof, met haar prachtige vakantie-accomodaties als aantrekkelijk rustpunt en uitvalsbasis tegelijk, van waaruit de nog altijd ongerepte natuur in de richting van Schweiberg, Bommerig, Hurpesch, Partij, Eperheide en Landsrade ontdekt kan worden. Fietsend en wandelend, om zo dit onbetwist mooiste stukje van Nederland nog verder te kunnen verkennen. Een paradijs op aarde, dat vanzelf terugslaat op de mensen die er zijn, wonen en leven. Zoals de familie Vinken, eigenaars van de Vinkenhof, die de vriendelijkheid zelve zijn, maar tegelijk helemaal van deze tijd, zodat zij naadloos weten wat er bij hun gasten speelt, wat zij voelen en waar zij behoefte aan hebben. Waarmee dit zowaar op een commercial begint te lijken, hoewel er niets in wordt opgeklopt en alles uit de eerste hand afkomstig is. Te weten van mij. Ik heb er een aantal dagen doorgebracht met een plezier en een genoegen dat ik graag net zo aan iedereen gun. Vandaar dat ik met zoveel lof over de Vinkenhof in Mechelen moest schrijven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een ode aan de Vinkenhof

  1. Dhyan zegt:

    Is dat minicamping de Vinkenhof?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s