Valse schijn op de beeldbuis

Er moet mij dringend iets van mijn hart omdat het steeds meer bij mij begint op te spelen. Ooit werd er met stelligheid beweerd dat de televisie de wereld bij mensen thuis bracht, dan wel dat ze mensen een blik op de wereld verschafte. Wat toen nog een waarheid als een koe leek, is langzamerhand zo uitgehold en door een andere werkelijkheid ingehaald dat er nog alleen maar een lege huls en een illusie zijn overgebleven waarnaar je kijkt als de televisie toevallig aan staat. Want waar wordt er meer gelachen en elkaar omhelsd dan juist op de beeldbuis? Zoveel meer dat het onvermijdelijk de vraag oproept hoe de omvang daarvan zich verhoudt tot de alledaagse werkelijkheid die telkens weer tot uitdrukking komt in het chagrijn dat in files en in het openbaar vervoer zo voor het oprapen ligt. En tegelijk mijn ergernis verklaart over die opeenstapeling van geluk en plezier op het televisiescherm, die daarom wel ongeloofwaardig moet zijn en dus eigenlijk gewoon valse schijn is. Alleen maar dat en helemaal niks anders.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

2 reacties op Valse schijn op de beeldbuis

  1. sjogkel zegt:

    Feel good tv van het goedkope soort, maar het scoort.

  2. Dhyan zegt:

    Het is in die televisiewereld, anders dan die in de realiteit, een en al lol. Een grote gelukkige familie die niets met de wereld te maken heeft. En de reclame komt regelrecht uit de wereld van de dementie en geestelijk gehandicapten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s