Compleet verdwaald in Boedapest

Hoe dom kun je zijn? Of was het onwetend, onnozel of hartstikke naïef? Of gewoon compleet verblind door hebzucht? En op die manier in een wereld van waandenkbeelden terecht gekomen waarin het spoor wel bijster geraakt moest worden. Wat moet er nog meer gevraagd of bedacht worden over de trip die twee knullen van eenentwintig jaar oud met een bestelwagen barstensvol drugs maakten naar een popfestival in Hongarije om daar ten eerste natuurlijk met hun spul de blits en vervolgens daarmee ook een klapper van jewelste te maken. Wie kon ze daarna nog wat maken, met de daar verworven tonnen aan euro’s op hun bankrekening? Zou hun fantasie niet op die manier met hen op de loop zijn gegaan, in de richting van het doodlopend spoor, waar elk besef van de Hongaarse realiteit volledig afwezig was, laat staan het gevoel dat het behoorlijk foute boel was waar ze mee bezig waren. Anders kan je toch niet zo ieder risico ontkennen om in the blind in zo een strikte en strenge en conservatieve omgeving, als daar in Boedapest, je gang te gaan.

Dan moet er ergens in de bovenkamer toch kortsluiting zijn opgetreden en het idee zijn ontstaan dat alles met drugs ook overal mag. Weltfremd heet dat en ontsproten aan een brein dat contact met de realiteit mist, het brein van de monomane topsporter, die met oogkleppen op slechts recht vooruit kan denken en daardoor elke bijkomstigheid of hindernis ten enenmale mist. Waardoor de verwondering wel groot moet zijn geweest dat dat zo goed bedachte plannetje spaak liep, een arrestatie volgde en de gruzelementen van een mislukt leven in Hongarije als enig perspectief resteerden. Plus het medeleven van het thuisfront dat erin bestaat dat het zo jammer is dat op zo’n manier een eind komt aan een loopbaan in de topsport, terwijl de vooruitzichten daarop zo mooi leken te zijn. Waarmee je het als eeuwige stomkop in een treurige cel in Boedapest moet doen. Omdat je zo dom en onnozel en onwetend mocht en ook meende te moeten zijn……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Compleet verdwaald in Boedapest

  1. Mack zegt:

    Geen woorden voor hoe oerstom dat is.

  2. sjogkel zegt:

    Ben benieuwd naar het hele verhaal hierachter, las net het VK interview met de te beklagen ouders.

  3. Dhyan zegt:

    De vader voert aan dat de zoon een gedisciplineerde sporter is en geen drugs gebruikt, kennelijk heeft hij dan in al zijn onnozele domheid een financiële slag willen maken en anderen daarvoor in het verderf willen storten. Nogal verfoeilijk maar daar hoor je de vader niet over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s