Een wolf in schaapskleren

Een wolf in schaapskleren. Of zou er nog een andere naam te verzinnen zijn voor Paul Jansen, de hoofdredacteur van de Telegraaf? Want was het geen innemende, goedlachse man die vorig jaar zo succesvol mocht deelnemen aan een aantal afleveringen van “De slimste mens”? Aimabel en zonder ook maar het geringste vermoeden te wekken dat hij ook nog rafelranden kon bezitten, die er dus echt wel moesten zijn. Hoe kon hij anders verantwoordelijk zijn voor de uitgave van een verkeerd product dat de Telegraaf toch is? Zoals dezer dagen ook weer overduidelijk bleek toen die krant haar niet voor niets kwalijke reputatie opnieuw eer aan deed en deze, als dat nog nodig mocht zijn, nog eens herbevestigde. Door Femke Halsema, icoon van Groen Links en dus verklaard politiek tegenstander, een vuige streek te leveren. Andere woorden passen niet voor de wijze van berichtgeving over een incident waarbij de 15-jarige zoon van Femke Halsema betrokken was. Insinuerend en suggestief passeerden in dat royaal op de voorpagina geplaatste verhaal termen als inbraak, messen, wiet, wapens en meer van dat fraais.

Wat meteen de vraag opriep wat in feite het nut was van dit soort berichtgeving. Want het is bepaald geen gewoonte dat zo breed uitgepakt wordt over vergrijpen of vermeende vergrijpen van een willekeurige Nederlandse minderjarige. Ook de overheid, de politie en justitie hanteren die stelregels. Welk belang is dan hier in het geding voor de Telegraaf om die terecht gebruikelijke zorgvuldigheid toch met voeten te treden en die jongen van 15 jaar op voorhand aan het kruis te nagelen en voor goed te beschadigen, nog los van het feit of er wel sprake is van gepleegde of geconstateerde vergrijpen? Waarom moet zo’n puber te kijk gezet en een kopje kleiner gemaakt worden? Omdat het de zoon van Femke Halsema is en omdat er met haar in principe altijd rekeningen open staan, welke de Telegraaf onder leiding van die Paul Jansen in principe steeds graag vereffent. Waarbij het niet dondert hoe. Omdat voor wolven in schaapskleren, met die Jansen als het prototype ervan, normen en gevoelens niet tellen, tenzij het eigen gelijk of belang aan de orde is.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een wolf in schaapskleren

  1. Mack zegt:

    In de vakantie was het mijn enige ergernis, die Telegraaf. De ingezonden brieven geven precies de gedachte van de krant weer. En de columns, ook verschrikkelijk opzwepend.

  2. L zegt:

    De Telegraaf staat voor alles wat er mis is met Nederland en mis is geweest sinds 1940

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s