Twintig zonnen in mijn water

Op een weblog als dit valt er bijna niet aan te ontkomen dat menigeen de maat wordt genomen en dat er ook vaak kritisch naar maatschappelijke processen en verschijnselen van wat voor een aard ook wordt gekeken. Waardoor allicht de indruk kan ontstaan dat het nooit goed is en er altijd aan alles van alles en nog wat mankeert. Met als gevolg dat er genoeg van het humeur, het gemoed van de schrijver ervan onderbelicht blijft. Want dat deze bijvoorbeeld de zon heus wel gemakkelijk in het water kan zien schijnen, staat buiten kijf. Ik ben er namelijk altijd zelf bij en weet daardoor dat er ook een andere kant is, noem het een soort van goednieuwsshow, die zich veel lastiger laat duiden en beschrijven. Hoewel dat natuurlijk wel degelijk gebeurt als er weer eens iemand in een portret van de dag geplaatst wordt. Maar al met al – ik ben mij ervan bewust – te weinig om voldoende tegenwicht tegenover dat kritische geluid te bieden om zo een ten onrechte ontstaan beeld wat meer recht en in de richting van de feitelijke werkelijkheid te trekken. Nou, om toch die correctie de goede kant op te laten plaats vinden, volgen hier twee reeksen van tien namen van respectievelijk Nederlandse vrouwen en mannen, waar wat mij betreft helemaal niets op aan te merken valt. Integendeel haast.

Omdat het mensen zijn die mij consequent een goed gevoel geven bij en door de bezigheden en werkzaamheden waar zij hun bekendheid door hebben verkregen. En dat is dan weer het vreemde aan de wereld waarin wij leven, en eigenlijk ook onjuist. Over zulk goed functioneren en onze eigen tevredenheid daarover zijn we veel en veel eerder uitgepraat dan over alles dat niet zo lekker loopt en ons daardoor tegen staat. Ik blijkbaar ook, hoewel ik dat hier enigszins wil compenseren met deze twee opsommingen van wat mij betreft prima mensen die in een alfabetische en daardoor verder willekeurige volgorde staan.

Khadya Arib (voorzitter 2e Kamer) – Pia Dijkstra (Tweede Kamerlid D’66) – Ana van Es (correspondente Midden Oosten de Volkskrant) – Amina Figarova (jazzpianiste) – Maria Goos (dramturge) – Eva Jinek Marcia Luyten (schrijfster, gespreksleidster Buitenhof) – Marthe Röling (beeldend kunstenares) – Annemiek van Vleuten (wielrenster) – Eva Wiessing (redacteur economie NOS Journaal)

Lodewijk Asscher (fractievoorzitter PvdA 2e Kamer) – Tom Dumoulin (wielrenner) – Steven Kruijswijk (wielrenner) – Matthijs de Ligt (voetballer) – Jeroen PauwStochelo Rosenberg (gitarist) – Maarten van Rossem (historicus) – Bram Vermeulen (NOS – correspondent Afrika) – Hakim Ziyech (voetballer) – Wouter Zwart (NOS – correspondent Duitsland en Midden Europa)

Waarmee verder alleen gezegd wil zijn dat zo dus bij mij de zon in het water er uit ziet.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Twintig zonnen in mijn water

  1. sjogkel zegt:

    …. het zijn allemaal mensen die niet in de wereld staan om ons te plezieren,,
    laat staan het zonnetje in huis…

  2. dhyan1234 zegt:

    De maat nemen vind ik een ook leuke bezigheid. Niettemin wordt dat altijd met de nodige korreltjes zout tot mij genomen, zelden doe ik iemand in de ban, we zijn per slot van rekening allemaal prikkelbare ego’s als het er op aankomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s