Honden en heteluchtballonnen

Bij tijd en wijle loop ik tegen een terugkerend raadselachtig verschijnsel aan, waar ik mijn leven lang nog geen verklaring voor heb weten te vinden. Niet dat het een halszaak is. Want er doen zich inderdaad grotere kwesties in een mensenleven voor. Maar omdat de vraag toch hardnekkig en op gezette tijden blijft terugkomen, maak ik van de plaats op dit weblog gebruik om die vraag hier ook eens te stellen. Dat betekent dus zoveel dat ik nu wel eens dolgraag zou willen weten waarom honden collectief, dus echt zonder uitzondering, aanslaan en blijven blaffen als er een heteluchtballon komt overdrijven. Wat is dat toch tussen die honden en die heteluchtballonnen? Wie kan en wil dit raadsel dat mij best een beetje bezig houdt, voor eens en voor altijd oplossen?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

6 reacties op Honden en heteluchtballonnen

 1. Mack zegt:

  Ze zijn er bang voor. Als de luchtballon nou nog geen geluid zou maken, zou het meevallen. Maar het geluid van die brander, daar worden ze angstig en agressief van, dus slaan ze aan het blaffen als ze er eentje zien.

  • robschimmert zegt:

   Waarom zijn ze voor dat geluid nou bang, terwijl ze toch zoveel bizarre verkeersgeluiden horen, om nog maar over ander lawaai ( bladblazers, kettingzagen) te zwijgen?

   • Mack zegt:

    Omdat het onverwacht komt en ineens boven ze hangt, en ze het gelijk kunnen koppelen aan die ballon denk ik. Het is ook een dreigend, sissend geluid. En wat ook mee zal spelen, is dat ze zien dat het ding op veilige afstand van ze wegdrijft, dus dan is het makkelijker om er nog achteraan te blaffen. Koeien zijn er ook bang voor.

 2. Ximaar zegt:

  Meer luchtballonnen, zodat de honden er beter aan wennen. (Is wel slecht voor het milieu.)
  Of minder honden, is minder geblaf, is beter voor het milieu.

  • Dhyan zegt:

   Of meer criminelen zodat je aan het begrip criminaliteit kunt wennen, of meer bladblazers zodat je aan het gruwelijke gejankt kunt wennen.

 3. Sjoerd zegt:

  Ik heb geen flauw idee maar ik kan me niet herinneren dat mijn hond naar een luchtballon blafte…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s