Vergeten hits (19)

Fleetwood Mac heeft in de bijna vijftig jaar van haar bestaan veel hits geproduceerd, waarbij het zwaartepunt van de successen en daarmee ook van de kwaliteit lag op de zeventiger jaren. Door dat grote aantal konden genoeg hits in de vergetelheid raken of gewoon aan de aandacht ontsnappen. Een typisch voorbeeld van zo’n vergeten hit is “You make loving fun“, dat gezongen wordt door de geweldige toetseniste Christie McVie, die alle jaren – ten onrechte – in de schaduw is blijven staan van de meer flamboyante zangeres Stevie Nicks.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Vergeten hits (19)

  1. Sjoerd zegt:

    Zonder Cristine McVie was er nooit het album Rumours uitgekomen, waarvan dit nummer ook deel uit maakt….

  2. Sjoerd zegt:

    Overigens, “Don’t Stop” is geschreven door de zangeres en toetsenist van de band, Christine McVie en werd op 6 juli 1977 uitgegeven. Het is gezongen door Lindsey Buckingham en Christine McVie en werd een van de grootste hits van de band.

  3. peter stiekema zegt:

    Ook een fraai nummer van Christine Perfect is I’d rather go Blind, in de tijd dat ze nog zangeres-toetseniste was bij Stan Webb’s Chicken Shack. j

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s