Mijn Tourprognose gewogen

De traditie getrouw wordt ook hier op de maandag direct na afloop van de Tour de France de balans opgemaakt en eerst en vooral mijn Tourprognose gewogen. Met de billen bloot heet dat. En om mijn lezer daarin zoveel mogelijk deelachtig in te laten zijn, herhaal ik hier de eerste tien van het eindklassement zoals ik die op donderag 4 juli meende te kunnen voorzien. Dat waren achtereenvolgens van de plaatsen 1 tot en met 10:

Bernal – Fuglsang – Pinot – Landa – Kruijswijk – Mas – Uran – Bardet – Quintana – Adam Yates.

Welnu, nadat gisteren in Parijs de definitieve eindrangschikking was opgemaakt, resulteerde dat in de volgende tien namen op de respectievelijke posities 1 tot en met 10:

Bernal – Thomas – Kruijswijk – Buchmann – Alaphilippe – Landa – Uran – Quintana – Valverde – Barguil.

Dit heet dus het finale verdict en toont daarmee wat mijn voorspelling dit jaar waard is geweest. Zonder mij te bezondigen aan borstklopperij, durf ik voor mijzelf de stelling aan dat de uitkomst van die weging dit jaar mij tevredener stemt dan andere jaren, hoewel ik met vijf juiste namen ogenschijnlijk wel weer gemiddeld heb gescoord. Daar staat tegenover dat ik de mogelijk voor velen verrassende winnaar heb voorzien en dat ik in mijn prognose twee namen van kanshebbers, Pinot en Fuglsang, had genoemd, die er goed voor stonden om een plaats in de top tien van het eindklassement te veroveren, ware het niet dat zij door een val en een vervelende blessure de Tour op het laatst moesten verlaten. Blijft echter over dat Bardet en vooral Mas en Adam Yates, die echt hopeloos faalden, niet aan mijn verwachtingen hebben voldaan, zoals ook de Canadees Woods die ik als de verrassing, mijn dark horse, had aangewezen, niets van zijn deelname heeft terecht gebracht. Waarmee ik tot de slotsom kom dat ook deze ronde van Tourprognoses, hoewel ik ietsje tevredener ben, weer uitwijst dat het per saldo koffiedik kijken blijft, waarvan een profeet als ik toch telkens ben, beslist geen brood kan eten. Hoogstens van het in leven houden van de hoop dat het volgende jaar weer een beetje beter gaat.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mijn Tourprognose gewogen

  1. Sjoerd zegt:

    Ik vind dat je het keurig hebt gedaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s