De overmoed van Wout Burger

Er zijn nogal wat voetbalsites waar de nieuwtjes en geruchten haast per minuut op en af gaan. Met uiteraard voldoende kaf onder het koren om je daar als buitenstaander en voetballiefhebber tegelijk goed mee te amuseren., te meer ook omdat er af en toe van dik hout planken gezaagd worden, waardoor menige argeloze voetballer het moet ontgelden. Hoe het er aan toe kan gaan, ondervond een jonge contractspeler van Feyenoord, Wout Burger. Hij hoopt zich tijdens de oefencampagne die voorafgaat aan het nieuwe voetbalseizoen, in de kijker te spelen bij trainer Jaap Stam. Tegelijkertijd realiseert de achttienjarige middenvelder zich dat een uitleenperiode misschien wel een logische vervolgstap is in zijn voetballoopbaan. Hij verwoordt dat aldus:

“Ik geef alles dat ik in mij heb om te laten zien hoe goed ik ben. Ik wil heel graag, maar moet ook geduld hebben. Ik ben blij dat ik in ieder geval minuutjes krijg van de trainer. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik veel kwaliteiten heb. Dat ik zeker goed mee kan op dit niveau en dat ik stappen heb gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Ik zie Stam langzaam maar zeker toebouwen naar een basiself. Dus dan kan de rest vanzelf wel ingevuld worden en ligt verhuur het meest voor de hand. Ik wil namelijk heel graag mijn minuten gaan maken in het betaald voetbal. Want ik denk dat het nu heel belangrijk is dat ik mij ga ontwikkelen en niet stil sta. Vandaar dat ik dus open sta voor een verhuur, ja. Waarbij ik wel tegelijk de kanttekening maak dat één club sowieso niet hoeft te bellen. Da’s Ajax. Daar speel ik nooit van mijn leven.”

Ja, en dan kan je er als beginnend voetballer op wachten dat je kop op het hakblok gaat en er in alle hilarische reacties alleen maar hoongelach op klinkt. Met als meest dodelijke wel de opmerking of meer retorische vraag wie eigenlijk deze Burger kent die nu al een karikatuur van zichzelf heeft gemaakt. Of wat te zeggen van de geruststellende mededeling aan zijn adres dat er bij Ajax gevoetbald wordt? En last but not least, maar wel zo killing de uitnodiging aan deze Wout Burger om te solliciteren bij TOP Oss waar nog iemand wordt gezocht die tijdens de voetbalwedstrijden ham’burgers’ wil verkopen. Wedden dat hij voortaan voor minder op zijn tong zal gaan bijten?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De overmoed van Wout Burger

  1. Mack zegt:

    Een van de voetbaldames die bij Feyenoord voetbalde weigerde laatst een cadeautje aan te nemen van een jongeman in een Ajaxshirt.

  2. dhyan1234 zegt:

    Is dat om dat dames geen cadeaus aannemen van vreemde heren.

  3. Sjoerd zegt:

    Hij is meteen Amsterdamned

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s