Vergeten hits (16)

Het is nauwelijks voor te stellen, maar dit was in 1962 een kanjer van een hit, een sensatie waar je maar naar bleef luisteren, omdat het nummer een klankkleur bevatte die voor die tijd nieuw was, om niet te zeggen een revolutie betekende. Maar hoe betrekkelijk begrippen als ‘nieuw’ en ‘verandering’ in de popmuziek zijn, kan afgeleid worden uit het enkele feit dat dit “Telstar” van The Tornado’s een typisch voorbeeld is van een totaal vergeten hit. En die was kennelijk zo in de vergetelheid geraakt dat ik te gemakkelijk kon vergeten dat ik dit nummer al als tiende vergeten hit hier onder de aandacht had gebracht, ongeveer drie maanden geleden. Waar een oplettende lezer – wie anders dan Mack? – mij attent op maakte. Ik moet me dus een beetje schamen. Vandaar dat ik er hier nog een andere vergeten hit aan toevoeg die door deze gelegenheid ook nog een toepasselijke titel heeft, namelijk ‘Shame and scandal in the family’. Het is een succes uit 1965 en wordt vertolkt door Shawn Elliott. Wie kent hem nog?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Vergeten hits (16)

  1. Mack zegt:

    Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat die er al een keer gestaan heeft.

  2. Sjoerd zegt:

    Beiden klinken me nog bekend in de oren… vooral de eerste…

  3. Mack zegt:

    Ik was die hit dus niet vergeten! En die andere ook niet, want die stond op een cassettebandje dat mijn ouders in de auto draaiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s