Mijn Tourprognose 2019

De eerste zaterdag van juli ligt in het verschiet en dat betekent zoveel dat dat de dag is waarop de Tour de France van start gaat. En de volgende daarmee samenhangende wetmatigheid is dat ik daaraan voorafgaand mijn prognose pleeg te geven van de top tien van het eindklassement zoals dat drie weken later in Parijs, dit jaar op zondag 28 juli, opgemaakt zal worden. Het is elk jaar toch weer hetzelfde liedje in die zin dat er zich altijd weer omstandigheden voor hebben gedaan die het doen van een voorspelling extra lastig maakten. Maar een eventuele disclaimer is dit jaar zeker van kracht, zelfs meer dan dat andere jaren het geval is geweest. Want doordat een aantal gegarandeerde favorieten ontbreken (Froome, Roglic, Dumoulin), is het lastig om een adequaat inzicht te krijgen in de krachtsverhoudingen binnen het deelnemersveld. Daar komt nog bij dat deze Tour de France deze keer vooral een klimmersronde is, met nogal wat bergetappes en ook meer aankomsten bergop dan gebruikelijk is. Ondanks dat ik gedurende de afgelopen maanden de meeste serieuze etappekoersen op de voet heb gevolgd, is het me daardoor niet gemakkelijker gemaakt om met een gefundeerde prognose te komen.

Laat ik hem maar richtinggevend noemen. Een schot voor de boeg, daar lijkt het deze keer wat mij betreft sprekend op. En in hoeverre ik daarmee desondanks toch in de roos zal hebben geschoten, moet blijken op maandag 29 juli als de feitelijke toptien van het algemeen klassement kan worden vergeleken met de door mij voorspelde toptien, welke er als volgt uit ziet:

1. Bernal (Col) 2. Fuglsang (Den) 3. Pinot (Fr) 4. Landa (Sp) 5. Kruijswijk Nld) 6. Mas (Sp) 7. Uran (Col) 8. Bardet (Fr) 9. Quintana (Col) 10. A. Yates (GB)

Mijn dark horse deze keer, waarmee ik de renner bedoel die alles en iedereen zal verrassen, is de Canadees Woods, omdat hij bij elke grote wedstrijd in de voorste gelederen figureerde, echter de punch miste om de koers in zijn voordeel te beslissen. Over de kracht van mijn voorspelling koester ik niet al te veel illusies. Ik houd me vast aan de zekerheid, want mijn gemiddelde na zoveel jaren, dat ik doorgaans met vier, vijf treffers uit de bus kwam. Er is weinig reden om te geloven dat het dit jaar anders zal zijn. Echt weten we dat op 29 juli, als ik mijn prognose zoals gebruikelijk ook hier weer evalueer.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mijn Tourprognose 2019

  1. Sjoerd zegt:

    Goh, ik ben die hele tour vergeten…

  2. Dhyan zegt:

    Ik zeg Eddy Merckx.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s