Een ingezonden stuk uit 1979

Ingezondenstukkenschrijvers zijn van alle tijden. Ook in de tijd dat ieder zijn vuile was on line kan hangen, weten zij hun weg nog altijd naar de krantenkolommen te vinden. Zij het dat hun toon beduidend anders is geworden dan veertig jaar geleden. Getuige dit fraai stukje proza dat te vinden is in de al eerder door mij aangehaalde overdruk van de Kampioen van juni 1979 en dat van de hand was van ene D. de Groot uit Oostkapelle:

“Eind januari moest ik voor enige vergaderingen in Rotterdam zijn. Omdat die op verschillende plaatsen werden gehouden, koos ik voor mijn auto en niet voor het openbaar vervoer. Aan het einde van de middag keerde ik huiswaarts. Maar de van Brienenoordbrug was afgesloten door neervallende ijzel en ook de Maasbruggen bleken afgesloten. Dus naar de Maastunnel, met nog een aantal andere weggebruikers (!). Na drie uur file-schuiven kwam ik eindelijk aan in Rotterdam-Zuid, waar ik de afslag richting Dordrecht moest opzoeken. Ik begon behoefte te krijgen aan wat men tegenwoordig een sanitaire stop noemt. Daar wachtte ik mee tot ik een vluchtstrook ontdekte, waar niemand zonder noodzaak stopt en deed daar mijn behoefte. Ik was nog lang niet klaar, toen een wagen van de Rijkspolitie vlak vóór mij stopte. Ik legde hem de situatie uit, maar niets baatte.. Ik werd geverbaliseerd en kon ter plaatse hfl 25,– betalen. Het is op zulke ogenblikken wel bijzonder moeilijk om nog steeds in de politie, en in de Rijkspolitie in het bijzonder, een instelling te algemenen nutte te zien.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een ingezonden stuk uit 1979

  1. Sjoerd zegt:

    Dat was een duur potje zeiken…

  2. Dhyan zegt:

    De man van een collega van mijn vrouw die een paar jaar geleden na een feestje huiswaarts keerde moest ook zo nodig en zette de auto op de snelweg aan de kant. Een vrachtwagen geraakte op de vluchtstrook en denderde over de stilstaande auto en doodde de collega. Daar doet dit me aan denken. Misschien als deze man die bekeuring had gehad of er over gehoord wellicht had hij dat dan uit z’n hoofd gelaten op de snelweg te gaan plassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s