Weerpraatjesmakers volgens Mack

Hij was me weer een slag voor en maaide mij het gras voor de voeten weg, mijn collega-weblogger Mack uit Vaassen, waar blijkbaar alle goede dingen in drieën gaan. Er is een driesterrenrestaurant, de wolf heeft er een plek gevonden en Mack woont er, de weblogger die van zijn hart nooit een moordkuil maakt, maar dat wel met een knipoog doet, op een wijze die moeilijk te evenaren is. Wat neemt hij niet op de korrel? In elk geval de weerprofeten die graag brood willen eten Op 22 juni waren ze bij hem zo aan de beurt als ik hen er graag van langs had willen geven. Fijn, maar met venijn. Vandaar dat ik Mack hier maar herhaal, nu de eerste hittegolf van deze zomer bijna gedaan lijkt te wezen en het allemaal niet zo’n vaart bleek te lopen.

“Er komen weer warme dagen aan. Heel warm. Met gemak wordt de dertig graden bereikt. Op zich niks bijzonders. Maar niks bijzonders, daar houden we niet van in Nederland, daar scoor je niet mee. Dus elke keer als het warm wordt dan worden de weerrecords uit de kast gehaald. Het warmterecord sneuvelt elk jaar op de commerciële media, alleen de werkelijkheid zit er meestal ruimschoots onder. 38,6 graden is de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten, en dat is meer dan zeventig jaar geleden. Ook nu weer worden er temperatuurgrafieken gemaakt die stijgen tot 41 graden volgende week. En deze worden ook weer massaal gedeeld op social media.

Het doel van de maker is weer bereikt, die zet alles drie graden hoger dan de echte verwachting, het land is in rep en roer, en het aantal pageviews en daarmee de inkomsten zijn weer veilig gesteld. Elke keer blijf ik me verbazen over het aantal mensen dat dergelijke statussen deelt. Zij moeten wel oerstom zijn, niks bij willen leren, of simpelweg ook graag wat meer aandacht voor hun persoontje willen vergaren. En zeker met het huidige thema klimaatverandering scoort deze stemmingmakerij uitstekend. Dat het warm wordt, ja. In de heetste berekeningen wordt de 38 graden bereikt in het zuidoosten. Dat betekent dat het in De Bilt in de praktijk zo’n 32 graden wordt. Dat is al warm zat. Maar het record uit 1944 blijft nog even staan.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Weerpraatjesmakers volgens Mack

  1. Mack zegt:

    Dank u, zoiets blijft een eer.

  2. math zegt:

    En npo weet maar niet hoe ze zouden kunnen bezuinigen! Bovendien moeten die weerprofeten uitstappen maken naar Groenland, naar Noordpool en god weet waarheen komend seizoen. Schijnbaar om te controleren of de andere weerprofeten die daar zijn geweest het wel goed gezien en gemeten hebben. Berichtgeving moet door veelzijdigheid en onafhankelijkheid gegarandeerd zijn en niet elkaar na papegaaien. Volgende maand volgt code paars.

  3. Sjoerd zegt:

    En ach, in \hert zuiden is het altijd wat warmer…. toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s